5 ψέματα που πρέπει να σταματήσεις σήμερα να λες στον εαυτό σου

Να είσαι ειλικρινής μαζί σου

Τι θα γινόταν άραγε αν είχες μια υπερδύναμη που θα σου πρόσφερε να αναγνωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα, την αγνή λευκή ειλικρινή και ανόθευτη αλήθεια;! Και αν σου έλεγα πως αυτή την υπερδύναμη θα μπορούσες να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό;!

Σε εκείνες τις δύσκολές ώρες που το μυαλό σου παίζει δύσκολα παιχνίδια και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα. Θα μπορούσες να διακρίνεις αυτόν τον εσωτερικό κριτή, το τεράστιο εγώ σου και τις απόψεις των άλλων που χρόνια τώρα βρίσκουν τον τρόπο και τρυπώνουν στο νου σου χωρίς να σε ρωτούν. Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας αν ο καθένας από εμάς υπερασπιζόταν την δική του αλήθεια. Αν δεν προσπαθούσε να την καταπιέσει προκειμένου να τη θυσιάσει στο βωμό της αρεσκείας των άλλων.. αναμφίβολα για τον δικό του προσωπικό λόγο, μπορεί ο πιο αγνός μπορεί και ο πιο σύνθετος!

Αγνοώντας την αλήθεια σου, γίνεσαι «τυφλός» μπροστά στις δικές σου ευκαιρίες. Μελανιάζεις την αυτοεκτίμηση σου, θρυψαλιάζεις την αυτοπεποίθηση σου και ψάχνεις να την βρεις οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πραγματικά βρίσκεται: μέσα σου!

Ακολουθούν 5 ψέματα που εύχομαι να σε βοηθήσουν να υπερασπίζεσαι την αλήθεια σου.
  • Δεν αξίζεις να αγαπιέσαι

Όλοι μας σε αυτό το κόσμο αξίζουμε την αγάπη από την πιο μικρή ύπαρξη μέχρι και την πιο μεγάλη. Ένα σπουδαίο πράγμα αναφορικά με την αγάπη είναι η αφθονία της. Τρυπώνει παντού και δεν τελειώνει ποτέ! Κανόνας βέβαια για να καταφέρεις να το αντιληφθείς είναι πρώτα απ’ όλα να αγαπήσεις ΕΣΕΝΑ! Αγαπώντας εσένα θα καταφέρεις να γίνεις μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης προς όλους και θα δεις πως και ‘συ αποτελείς κρίκο της αλυσίδας της.

  • Δεν είσαι αρκετός/η

Και ποιος το λέει αυτό παρακαλώ; Υπάρχει ζυγαριά αυταξίας και δεν είναι ακόμα γνωστή σε όλους παρα μόνο στους προνομιούχους;! Ίσως σε αυτούς που είναι αδειανοί από συναισθήματα και προσπαθούν να αδειάσουν και τους άλλους; Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να βελτιωθείς σαν άνθρωπος και να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και στο ότι δεν είσαι αρκετός/η. Είσαι υπεραρκετός , αρκετά καλός, έξυπνος, όμορφος και αν το πιστέψεις πρώτα εσύ τότε θα το δουν και οι άλλοι..

  • Δεν σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένος/η

Γιατί παρακαλώ; Τι είναι αυτό που έκανες που θα σου κοστίσει μια ευτυχισμένη ζωή; Η ευτυχία αποτελεί ένα εκ γενετής δικαίωμα και δεν μπορεί κανείς να στο στερίσει. Η ευτυχία αξίζει να έρχεται σε ‘σένα και μάλιστα σε μεγάλο απόθεμα. Η ευτυχία θα έρθει σε εσένα όταν της ανοίξεις το δρόμο, όχι όσο της αντιστέκεσαι.

  • Δεν είσαι μοναδικός/η

Μα είναι δυνατόν να πιστέψεις κάτι τέτοιο. Όλοι σε αυτό τον κόσμο γεννιόμαστε διαφορετικοί, σκέψου πως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα είναι διαφορετικά ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν εσένα όσο και να προσπαθείς να βρεις τον όμοιο σου δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Οπότε εκμεταλλεύσου την διαφορετικότητα σου, δες την σαν κίνητρο και απόλαυσε την. Θυμήσου το αυτό! Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς και μοναδικούς είναι και το χάρισμά μας!

  • Αφού απέτυχες μια δεν θα τα καταφέρεις ποτέ

Διανύεις την ζωή σου κουβαλώντας σκιές από το παρελθόν που σου λερώνουν το μέλλον. Τι και αν είχες μια αποτυχία στο παρελθόν;! Θα την αφήσεις να καθορίσει και το μέλλον σου, περιορίζοντας τις δυνατότητες σου για οπουδήποτε μελλοντική επιτυχία;! Αγνόησε τις σκιές και δώσε χρώμα στο μέλλον σου. Μπορείς να περπατήσεις στο φως, ανεξάρτητα από το πόσο σκοτάδι αφήνεις πίσω σου.

Διέγραψε από το νου σου αυτά τα 5 ψέματα, υπερασπίσου την αλήθεια σου και η ανταμοιβή σου θα είναι καθημερινή. Θα νιώσεις δύναμή, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σου και όλα γύρω σου θα αρχίζουν να αλλάζουν. Κανένας δεν χρειάζεται να βρίσκεται πλάι σου αν δεν αγαπά εσένα γι’ αυτό που πραγματικά είσαι και όχι γι’ ‘αυτό που θα ήθελε να είσαι.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και θα βρεις το κίνητρο να κάνεις αυτό που συμβουλεύεις τους άλλους να κάνουν.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα