Τρείς αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία

Πως να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία με 3 απλά βήματα

Νους υγιής εν σώματι υγιεί.. ε ναι!

Είμαι και πάλι εδώ λοιπόν για να σου υπενθυμίσω να μην ξεχνάς να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις καθημερινά! Όσο δύσκολες και αν μοιάζουν οι μέρες (μπορεί και πιο δύσκολες οι νύχτες..) μείνε κοντά σου ακου την ψυχή και το σώμα σου. Κάνε μικρά καθημερινά βήματα που θα σε βοηθήσουν να δεις την ζωή με άλλο μάτι! Γιατί η ομορφιά της ζωής είναι μοναδική! Αλήθεια σου λέω, πολλοί εκεί έξω δεν άκουσαν, δεν μίλησαν με τον εαυτό τους και έφτασαν σε μέρη σκοτεινά… Μείνε εδώ και..

  • Δώσε προτεραιότητα στο σώμα σου και τη φυσική σου κατάσταση.

Δίχως καμία αμφιβολία όσο σημαντική είναι για μια ποιοτική ζωή η ψυχική μας υγεία άλλο τόσο είναι και η σωματική. Είναι αλληλένδετες, πως το λένε.. η μια ωθεί την άλλη και όσο και να το θέλουμε με τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει η κάθε μια τους ανεξάρτητα. Έτσι λοιπόν πρέπει η γυμναστική να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σου. Δεν χρειάζεται να περνάς ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο ή να τρέχεις για χιλιόμετρα.. Παν μέτρον άριστον! Με 30’ καθημερινής προπόνησης και μια ισορροπημένη διατροφή θα προσφέρεις πολλά τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα σου.

  • Αυτό-στοχασμός

Ναι!.. Γιατί όχι;! Διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο όπου εμπεριείχε διάφορες φιλοσοφικές έννοιες ανάμεσα στις οποίες και αυτή του αυτό-στοχασμού. Στάθηκα εκεί γιατί μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον. Οι περισσότεροί από εμάς περνάμε την καθημερινότητα μας έχοντας μια ρουτίνα .. θεωρώντας την ροή της δεδομένη. Οι υποχρεώσεις μας δεν μας επιτρέπουν περαιτέρω σκέψεις! Και όμως! Σκέψου, ακολούθησε εσένα στα πράγματα που κάνεις καθημερινά, παρατήρησε την διάθεση σου, τι είναι αυτό που σε γεμίζει χαρά και τι είναι αυτό που μπορεί να σε αδειάζει.. 

Με λίγα λόγια γίνε ντεντέκτιβ του εαυτού σου για μια εβδομάδα, προσπάθησε να εντοπίσεις τι σε κάνει να νιώθεις καλά και τι όχι. Λένε πως το τελευταίο πλάσμα που θα ανακαλύψει την ύπαρξη του νερού είναι το ψάρι.. γιατί; Γιατί το έχει εντελώς δεδομένο! Σκέψου λοιπόν, στοχάσου! Ενσωμάτωσε ότι σε κάνει να νιώθεις χαρά και απομακρινέ ότι σε απομακρύνει από αυτήν!

  • Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγχεις τα πράγματα

Δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο σε απολύτως τίποτα όσον αφορά τη δική μας ζωή (ούτε λόγο δεν κάνω για τις ζωές των άλλων έτσι, δεν μας αφορούν και δεν επιτρέπεται να μας αφορούν!!!). Σήμερα περπατάς και απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα.. αύριο δεν ξέρεις αν θα έχεις την ίδια δυνατότητα. Τί; Πολύ απλό παράδειγμά; Χμμ .. για μερικούς συνανθρώπους μας όχι και τόσο! 

 Στάματα λοιπόν να σκέφτεσαι αν δεν είχες κάνει αυτό και είχες επιλέξει το άλλο και αν.. αν.. ΑΝ! Ότι ανήκει στο παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς το πολύτιμο χρόνο σου και την ενέργεια σου. Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να γίνει όπως το θέλεις ακόμα και αν βάλεις τα δυνατά σου. Για το λόγο αυτό ναι να προσπαθείς, ναι να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό αλλά να μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανούσια ΑΝ! Ακολούθησε τη ροή της ζωής, αυτή ξέρει.. και σίγουρα στο τέλος ο προορισμός θα είναι μοναδικός.

Η υπερβολική σκέψη οδηγεί σε αρνητική σκέψη με αποτέλεσμα να βλέπεις τα πράγματα με απαισιοδοξία.. μείνε στην απέναντι πλευρά!

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα