Αγαπάς εσένα αρκετά; Αποδέχεσαι τα συναισθήματα σου;

αγαπασ τον εαυτό σου αρκετα

Αγάπα τον εαυτό σου γι'αυτό που πραγματικά είναι.

Όλη η ζωή μας είναι στιγμές, στιγμές γεμάτες από πολύ έντονα συναισθήματα.  Πολλές φορές τα συναισθήματα μας ανάλογα με την κατάσταση την οποία βρισκόμαστε μας φέρνουν αντιμέτωπους με άλυτα θέματα του παρελθόντος .. 

Θέματα που είτε δεν έχουμε αποδεχθεί την ύπαρξή τους και κατ’ επέκταση αρνούμαστε να τα δούμε είτε ναι μεν έχουμε αποδεχθεί αλλά δεν έχουμε  δουλέψει αρκετά και βαραίνουν την καθημερινότητά μας.

Για να είναι ένας άνθρωπος ο εαυτός του, γιατί στην πραγματικότητα πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και κανένας άλλος, πρέπει να δέχεται το εγώ του και να το αγαπά. Το εγώ όχι σαν πράξη εγωισμού αλλά σαν πράξη αγάπης. 

Να σε βγάζεις βόλτα. Να σε πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου.

Δέχομαι τον εαυτό μου όπως ακριβώς είναι, τον φροντίζω, τον αγαπώ, τον εξελίσσω αλλά δεν τον αλλάζω. Αν προσπαθήσεις να τον αλλάξεις δεν θα είσαι εσύ, θα είσαι η επιρροή τον άλλων προς εσένα.

Γεννιόμαστε όλοι μας ξεχωριστοί και έτσι πρέπει να παραμένουμε. Ωστόσο η εξέλιξη της κοινωνίας μας, σε όλα τα επίπεδα, δεν βοηθάει διότι δεχόμαστε βομβαρδισμό  «σωστών προτύπων». Αυτά τα «σωστά πρότυπα» δημιουργούν μη αποδεκτούς ανθρώπους και αυτό είναι εγκληματικό για την ψυχική ισορροπία της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Δεν υπάρχει σωστό και δεν υπάρχει λάθος, δεν υπάρχει πρέπει και δεν υπάρχει απαγορεύεται. Λέω ναι σε αυτό που αισθάνομαι, το εκφράζω με τον τρόπο που νιώθω χωρίς να ανοίγω «πόλεμο» με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Αποδέχομαι τα συναισθήματα μου, φροντίζω να τα αγκαλιάζω με αγάπη και να προχωρώ αρμονικά μαζί τους μένοντας στο εγώ μου και αγαπόντας εμένα και κατ’ επέκταση το σύνολο.

Share:

Leave a Comment

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα