Το ταξίδι σου ξεκινάει εδώ, προσφέροντας αγάπη στον εαυτό σου

Υπάρχει μαγεία στο να σε αγαπάς

Υπάρχει μεγάλη δόση μαγείας όταν σε αγαπάς

“Εσύ ο ίδιος, όσο κανένας άλλος σε ολόκληρο το σύμπαν, αξίζεις την αγάπη και την προσοχή σου ”

Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική που θα έχεις ποτέ στην ζωή σου. Θα είναι η μακροβιότερη, η πιο βαθιά και η πιο αληθινή. Η πιο σίγουρη, από ό,τι με οποιονδήποτε άλλο… Είναι αυτή που θα σου είναι για πάντα πιστή και δεν θα σε προδώσει ποτέ. Πρέπει να επενδύσεις σε αυτήν!

Για κάποιο λόγο μεγαλώνουμε παίρνοντας έμμεσες οδηγίες να αγαπάμε και να προσφέρουμε το καλύτερο του εαυτού μας στους υπολοίπους. Να έχουμε ως προτεραιότητα η αγάπη μας να αγκαλιάζει τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Δεν μας είπε όμως, ποτέ κανείς για το πόσο σπουδαία είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας.

Δεν έγινε ποτέ καμία αναφορά στο σχολείο για την αυτό-αγάπη. Μπορεί και στα σπίτια των περισσοτέρων από εμάς, να μην έγινε ούτε καν λόγος γι’ αυτήν! Μας μίλησαν για τους άλλους, πως πρέπει να τους βάζουμε πάντα πρώτους. Μας έμαθαν την σπουδαία σημασία τις προσωπικής επιτυχίας. Μας έμαθαν πως για να επιζήσουμε θα πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά! 

Αλλά δεν μας έμαθαν πως στην αρχή όλων θα έπρεπε να είναι η αγάπη για εμάς. Πως θα πρέπει να τον προσέχουμε τον ένα και μοναδικό εαυτό μας, να τον αγκαλιάζουμε τρυφερά, να τον ακούμε και πάνω απ’ όλα να τον αποδεχθούμε όπως ακριβώς είναι! Η αγάπη προς εμάς αποτελεί την κινητήρια δύναμη μας για το μοναδικό και μαγικό ταξίδι μας σε τούτη την ζωή.

Εκπλήσσομαι ευχάριστα που στις μέρες μας, γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για την αγάπη προς τον εαυτό μας. Το διαβάζεις παντού. Είναι και το μότο του mamigusto. Αγάπα τον εαυτό σου! Η αγάπη προς εσένα είναι η αρχή των πάντων. Η αγάπη προς τον εαυτό σου αποτελεί το θεμέλιο για να έχεις μια ζωή γεμάτη σταθερότητα.

 Όταν αρχίσεις να αγαπάς αληθινά εσένα, θα αρχίσεις να βιώνεις και τις θετικές αλλαγές γύρω σου. Η ζωή θα κυλάει με περισσότερη αρμονία, με μεγαλύτερη ευκολία και όλα σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγάζουν νόημα. Θα παρακολουθείς τις διαπροσωπικές σου σχέσεις να αλλάζουν προς το καλύτερο, την ψυχική σου υγεία να βελτιώνεται και θα απολαμβάνεις το κάθε λεπτό. Θα νιώθεις καλά, περισσότερο από καλά! Βασικά, απίθανα!

‘’Αυτό που υπάρχει πίσω μας και αυτό που υπάρχει μπροστά μας είναι μικροπράγματα σε σχέση με αυτό που υπάρχει μέσα μας’’

Αγαπώντας βαθιά εσένα θα δεις και τα οφέλη αυτής της σχέσης να απλώνονται σαν μαγικό φως που η λάμψη του, θα φωτίζει κάθε σκοτεινή σου γωνιά.

Θα αναγνωρίσεις και θα δώσεις προτεραιότητα στις προσωπικές σου ανάγκες. Αυτές που επιτέλους έπρεπε να ακουστούν. Δίνοντας προσοχή στις ανάγκες της οικογένειας, των φίλων, των συνεργατών, αμελείς και ξεχνάς εντελώς τις δικές σου. Όταν σου δώσεις αγάπη και προσοχή, θα καταφέρεις να τις εντοπίσεις και θα κάνεις αυτό που πιστεύεις εσύ πιο σωστό γι΄ εσένα. Δεν είναι εγωιστικό να σε αγαπάς, είσαι υγιέστατο και απαραίτητο. Θα σε φροντίζεις λιγάκι παραπάνω, αυτό είναι όλο.

Καθώς θα σε αγαπήσεις θα αναγνωρίσεις την αληθινή αίσθηση που σου προκαλεί ο εαυτό σου, θα ανακαλύψεις ποια είσαι πραγματικά. Δεν θα εξαρτάσαι. Δεν πρέπει να νιώθεις πως εξαρτάσαι, είσαι αυτόνομη προσωπικότητα, μοναδική και ελεύθερη. Θα μάθεις να είσαι δοτική προς εσένα και ύστερα αυτό θα μεταφέρεται αβίαστα προς στους άλλους. Θα γιορτάζεις την αγάπη αυτή καθημερινά καθώς θα βιώνεις την απόλυτη ειλικρίνεια και ελευθερία απέναντι στο είναι σου. Θα μεταμορφωθείς σε αυτό που πραγματικά είσαι. Είναι αλήθεια μαγικό !

Καθώς θα νιώθεις την αυτό-αγάπη να επεκτείνεται μέσα σου, θα αρχίζεις να τοποθετείς και τα όρια της αγάπης αυτής. Θα αρχίσεις να βλέπεις με μεγαλύτερη σαφήνεια τι είναι καλό για εσένα. Θα κρατάς αυτά που σου ταιριάζουν και θα απομακρύνεις ότι δεν χωράει πια μέσα σου.

Σε κάθε μας ταξίδι, αεροπορικό ή ακτοπλοϊκό, λαμβάνουμε οδηγίες για μάσκες οξυγόνου και σωσίβια αντίστοιχα. Μας επισημαίνουν πάντα πρώτα να φοράμε εμείς την μάσκα ή το σωσίβιο και έπειτα να βοηθήσουμε αυτούς που συνοδεύουμε. Γιατί αν δεν βοηθήσεις εσένα πρώτα, δεν θα είσαι σε θέση να προσφέρεις καμία απολύτως βοήθεια στους υπολοίπους. Έτσι είναι και με την αγάπη, αυτό ακριβώς! Μπορείς να προσφέρεις μόνο αυτό που έχεις μέσα σου. Πρέπει πρώτα να αγαπήσεις εσένα και μετά να προσφέρεις την αγάπη σου στους άλλους χωρίς να νιώθεις πως απορροφάτε το μέσα σου.

Και να σου πω και κάτι με πολύ αγάπη, η πραγματική ευτυχία δεν είναι εκεί έξω. Όχι! Μπορεί να ξεγελάσεις τον εαυτό σου με προσωρινές χαρούμενες στιγμές. Αυτές οι στιγμές θα σου προσφέρουν ευτυχία, αλλά το συναίσθημα αυτό θα έχει μικρή διάρκεια. Η ευτυχία είναι μέσα σου και η αγάπη προς τον εαυτό σου είναι το κλειδί για να την ξεκλειδώσεις. Βγάζει νόημα έτσι δεν είναι; Βρίσκοντας εσένα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες σου, αγαπώντας εσένα θα νιώσεις την αληθινή ευτυχία.

Μην βλέπεις την αγάπη προς εσένα σαν πράξη εγωισμού. Αγάπη προς εσένα σημαίνει την αποδοχή σου, σημαίνει την σύνδεση με τις εσωτερικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Είναι τιμή σου να είσαι ο αληθινός εαυτός σου! Σε έναν κόσμο που προτεραιότητά μας είναι να δίνουμε αγάπη στους άλλους, κάνε εσύ την διαφορά και δώσε προτεραιότητα στην αγάπη του εαυτού σου! Έναν τον έχεις, να τον προσέχεις! 

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα