Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή σου

Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή σου

Καλημέρα, χαρά!

  • Πανηγύρισε με το φαγητό που αγαπάς.
  • Προσπάθησε να μετατρέψεις το σπιτικό σου σε καταφύγιο.
  • Δώσε λίγη από την καρδιά σου στη δουλειά.
  • Πάρε χαρά από τα ρούχα που φοράς.
  • Δημιούργησε σχέσεις με ανθρώπους που σε νοιάζονται.
  • Φτιάξε μερικά μπισκότα για τους ανθρώπους.
  • Μην περιμένεις ειδικές περιπτώσεις για να το γιορτάσεις.
  • Κάνε πράγματα που σου θυμίζουν την ομορφιά της ζωής, συχνά.

Μην αφήνεις ούτε μία ημέρα να περνάει χωρίς να σκέφτεσαι πόσο πολύτιμη είναι η ζωή σου και η ζωή των ανθρώπων γύρω σου. Όλοι ξέρουμε ότι το νήμα της ζωής μπορεί να κοπεί ξαφνικά, μέσα σε μια στιγμή. Να δίνεις αξία στην κάθε ημέρα. Να εκφράζεις την αγάπη σου στην οικογένεια σου και στους φίλους σου. Να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Μην κάνεις την πολύτιμη ζωή σου δυσκολότερη από όσο είναι. Να ζεις την ζωή σου με πολλή αγάπη, ευγνωμοσύνη και συμπόνια για να την κάνεις πολύτιμη.

Να κρατήσεις την καρδιά σου ανοιχτή και να την τροφοδοτείς. Να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους γι’αυτό που είναι, για όσα σου δίνουν. Να τους εκφράσεις θερμά την εκτίμηση σου. Να προσφέρεις καθημερινά με γενναιοδωρία. Άνοιξε την πόρτα σου στους ανθρώπους όποτε μπορείς.

Φαντασιώσου τον εαυτό σου. Λίκνισε τους γοφούς σου και πανηγύρισε την ικανότητα σου να κινείσαι. Κούνησε τους ώμους σου, όταν αρχίζουν να κουβαλούν το φορτίο του κόσμου. Γέλασε πολύ. Όταν είσαι λυπημένος, κλάψε. Μετά γύρισε πίσω στο δώρο σου της πολύτιμης ζωής σου. Πες τη γνώμη σου και υποστήριξέ την. Ό,τι κι αν σου συμβαίνει , όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζεις , όποιοι κι αν είναι οι φόβοι και οι αμφιβολίες σου, οι ανασφάλειες σου ή η αίσθηση ανεπάρκειας, ξύπνησε κάθε πρωί και κοιμήσου κάθε βράδυ λέγοντας:

« Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή μου. Αυτή η ζωή μου δόθηκε. Μέσα σ’ αυτή την πολύτιμη ζωή έχω δικαίωμα να διαλέξω και να ζήσω με όποιο τρόπο θέλω. Δεν χρειάζεται να αποδείξω την αξία μου σε κανέναν. Διαλέγω τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο, που με ανεβάζουν, που έχουν νόημα για εμένα. Η ζωή αυτή μου δόθηκε για να διασκεδάσω, να μάθω, να αγαπήσω, να μοιραστώ, να πάρω και να δώσω.»

Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή σου και έχεις κάθε δικαίωμα να ζήσεις με τον τρόπο που σε βολεύει. Δίχως να κοιτάζεις αριστερά και δεξιά για να σου πουν οι άλλοι τι να κάνεις. Να ζεις κοιτάζοντας μέσα στον εαυτό σου, στο μέρος όπου βρίσκεις τις απαντήσεις.

Αυτή είναι η πολύτιμη ζωή σου. Ζήσε τη. Τραγούδησε το τραγούδι σου. Πρόσφερέ της τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη σου. Γιόρτασε στο έπακρον.

Απόσπασμα από το βιβλίο «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ!» της Agapi Stassinopoulos.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα