Η δύναμη της θετικής σκέψης, ξεκίνα με ένα χαμόγελο

θετικη σκεψη ομορφη ζωη

Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης, αλλάζει όλη σου η ζωή

Θαύμαζα και θαυμάζω ακόμα περισσότερο σήμερα, τους ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες που τους έφερε η ζωή στέκουν χαμογελαστοί. Ο θετικός άνθρωπος περιβάλλεται από ένα πέπλο αόρατης καλοσύνης. Το νιώθεις, είναι αθόρυβος και σκέφτεται με την καρδιά ακολουθώντας το μυαλό. Σου γνέφει να ξαποστάσεις την ψυχή σου πλάι του, σου προσφέρει και πάλι αθόρυβα χωρίς αντάλλαγμα, λίγη από την ηρεμία και την γαλήνη του.

Είναι ευλογημένος ο θετικός άνθρωπος γιατί γνωρίζει καλά πως η ζωή είναι για να την ζούμε με ότι και αν αυτή μας φέρει. Τα αντιμετωπίζει όλα και προχωρά παρακάτω, δεν έχει εξάλλου επιλογή. Εύκολα ή δύσκολα, καλά η κακά, όμορφα ή άσχημα, λίγα ή πολλά.. όλα σε πάνε παρακάτω. Εσύ με ποια προοπτική κοιτάζεις την ζωή;

Θα σου μιλήσω για την θετική σκέψη, για τον τρόπο που καλωσορίζεις την κάθε νέα μέρα. Ο τρόπος που έχει μάθει το μυαλό σου να δέχεται την κάθε νέα πρόκληση, την κάθε νέα δοκιμασία, αποτελεί την πηγή του τρόπου που θα την αντιμετωπίσεις. Θετικά ή αρνητικά.

Θετική σκέψη, δεν σημαίνει απομάκρυνση από την πραγματικότητα. Δεν σημαίνει επίσης, ζω στον δικό μου ουτοπικό κόσμο μακριά από τα προβλήματα και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Θετική σκέψη σημαίνει να προσεγγίζεις τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής με μια θετική νότα. Το ακούς, το διαβάζεις παντού και υπάρχει λόγος. Πρέπει να προσεγγίσεις μια θετική στάση ζωής για να είσαι εσύ πιο ευτυχισμένη.

Δεν κρατάς το μαγικό ραβδί που είχες μικρή, η λάμψη του όμως είναι ακόμα εκεί βαθιά στον σάκο των αναμνήσεων σου. Δώσε μεγάλη προσοχή στον εαυτό σου, πως δέχεσαι τις δύσκολές καταστάσεις. Μην παίρνεις θέση άμυνας, δες τις πολλές ικανότητες που έχεις και απομάκρυνε το άγχος και τον φόβο. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά γιατί όχι; Μπορεις!

Αυτή η λάμψη του μαγικού σου ραβδιού είναι εκεί, σκονισμένη αλλά με λίγη προσπάθεια να φωτίσει ξανά. Γιατί να μην βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι, με μια νότα μαγείας; Η ενέργεια σου και ο τρόπος που σκέφτεσαι έχουν τεράστια δύναμη, δεν φαντάζεσαι πόση. Ξεκινούν από την δική σου ψυχή και φτάνουν μπορεί στην άλλη άκρη της πόλης, μη σου πω και του πλανήτη ολόκληρου.

Αν ξεκινήσεις την μέρα σου με ένα καλημέρα στον  άγνωστο Χ, μπορεί να πάρεις πίσω την καλημέρα αλλά μπορεί και όχι, να μην πάρεις απάντηση αλλά εσύ πρόσφερες ένα λιθαράκι θετικότητας στην δική του. Ο Χ με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα το μεταφέρει παρακάτω, μπορεί να γίνεις εσύ η αφορμή μιας αλυσίδας μετάδοσης απίστευτης ενέργειας, που πίστεψε με θα επιστρέψει σε εσένα με τρομερή δυναμική.

Μεγάλη μερίδα του κόσμου, προσάπτει πολλά κατηγορώ στον εαυτό του, μην έχοντας ακόμη προλάβει να δώσει αρκετό χρόνο για να δει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στον κόπο του. Φταίνε οι ρυθμοί των ημερών, τρέχουν και εσύ μαζί για να προλάβεις και τα θέλεις όλα χθες.

Παύση..

Πρόσφερε τον χρόνο που σπαταλάς σε ανούσια πράγματα (όπως τηλεόραση, social), σε εσένα.

Ψάξε και βρες μέσα σου τον τρόπο που έχεις μάθει να σκέφτεσαι και άλλαξε προοπτική. Δεν γίνεται να μην μπορείς, γίνεται να έχεις παραδοθεί και να μην θέλεις να αλλάξεις την ρουτίνα σου. Γίνεται να έχεις ‘’βολευτεί’’ να έρχονται όλα στραβά και ανάποδα αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να το αλλάξεις.

Τα οφέλη της θετικής σκέψης για την ψυχική αλλά και την σωματική υγεία είναι πολλά.

 • Σωματική ευεξία
 • Μακροζωία
 • Μείωση συμπτωμάτων κατάθλιψης
 • Λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις
 • Μείωση συμπτωμάτων άγχους και στρες
 • Βελτιωμένη ψυχολογία
 • Δυνατό ανοσοποιητικό

Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι όλο σου το είναι, έχει τρομερό αντίκτυπο στην σωματική και ψυχική σου υγεία. Θα φέρω ως παράδειγμα τους ανθρώπους της Ικαρίας, τους έχω ζήσει για τα καλά. Ναι ζουν πολλά χρόνια, ζουν πολλά χρόνια γιατί δεν έχουν επιτρέψει στο άγχος να τους κάνει κουμάντο. Είναι όμως τρόπος ζωής, έχουν μάθει έτσι. Έχουν μάθει στα δύσκολα να γίνονται μια γροθιά, έχουν μάθει να γεύονται τη ζωή με συρτούς χορούς ως το ξημέρωμα. Άνθρωποι κοντά στα 90+ να χορεύουν σαν παιδιά, γεμάτοι από αγάπη και φως.

Ζήσε με θετικότητα, ζήσε με θετικότητα για εσένα πρώτα απ’ όλα και μετά για τους ανθρώπους που νοιάζεσαι και αγαπάς.

Μα θα μου πεις ωραία να τα λες, πως γίνεται όμως πράξη.

Μάθε στον εαυτό σου να:

 • Να σκέφτεται αισιόδοξα, δεν υπάρχει ‘’ΔΕΝ’’, ενίσχυσε το μυαλό σου με θετικότητα, άλλαξε τις λέξεις
 • Να νιώθει ευγνωμοσύνη
 • Να γεύεται και να ζει στο 100% τις όμορφες στιγμές, μην τις αφήνεις να περνούν αδιάφορες
 • Να μην είναι των άκρων, ή όλα ή τίποτα, υπάρχει και το ενδιάμεσο
 • Να διαβάζει, πόσος πλούτος είναι εκεί έξω δεν μπορείς να φανταστείς. Επένδυσε σε ένα καλό βιβλίο. Είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να σου προσφέρεις
 • Να σκέφτεται αρνητικά μόνο όταν χρειάζεται, γνωρίζεις το πότε και μείνε μόνο εκεί
 • Να εστιάζει σε μικρές τυχαίες στιγμές θετικότητας, μια όμορφη συζήτηση, μια όμορφη φωτογραφία, ένας όμορφος κήπος
 • Να είναι ανοιχτός άνθρωπος. Να είσαι δεκτικός στην αλλαγή και την εξέλιξη του εαυτού σου και του κόσμου ολόκληρου
 • Να ακούει το είναι του και να το ‘’ποτίζει’’ με αισιόδοξα μηνύματα αγάπης και καλοσύνης
 • Να γυμνάζεται όσο και όπως μπορεί

Άφησα για το τέλος εμένα, επειδή πέρασα και εγώ όπως όλοι μας την φάση που έκλεινα την πόρτα  στα άσχημα συναισθήματα και δεν τα άφηνα να έρθουν να με βρουν, μη το κάνεις.

Τα συναισθήματα που έχεις μέσα σου καλά κρυμμένα και που σε πονούν είναι αυτά που πρέπει ένα ένα να τα βγάλεις στην επιφάνεια και να τα δουλέψεις. Είναι αυτά που σε κρατούν μακριά από την ευτυχία σου και την θετική στάση απέναντι στην ζωή. Θέλει πείσμα και κόπο πολύ, έχει πόνο και γι’ αυτό το υποσυνείδητο σου τα κρατά στο μπαούλο ερμητικά κλειστά.  Το έκανα, ένιωσα λύτρωση και με αγάπησα περισσότερο.

Ελευθερώσου και άσε την όμορφη πλευρά της ζωής να σε βρει. Σε παρακαλώ να το κάνεις, πρώτιστος για εσένα και έπειτα για την οικογένεια σου. Μην κάνεις το λάθος, τα παιδιά σου να είναι η προέκταση των συναισθημάτων που εσύ δεν δούλεψες και δεν αποδέχτηκες.

Η ζωή μας είναι δώρο, πρέπει να ζούμε με θετικότητα και ευτυχία. Χαμογέλα!

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα