5 λόγοι για να βάλεις σήμερα κιόλας περισσότερο γέλιο στην ζωή σου!

ofeli gelio zwi

Περπατάω στο δρόμο και συναντάω κάτι πολύ λαμπερό που μετέφερε αμέσως και σε εμένα αυτή την λάμψη. Μπορείς να μαντέψεις τι ήταν ? Ευκολάκι … ένα χαμόγελο, μα έχει τόση δύναμη;! Ναι και βέβαια έχει, σκέψου όταν είσαι στα πολύ κάτω σου, μια όμορφη αστεία ανάμνηση μπορεί αμέσως σε ισιώσει .. Το γέλιο προκαλεί φυσική ευφορία…χωρίς να πάρεις κάποια άλλη θεραπεία.. είναι το καλύτερο δωρεάν φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα.

Ας δούμε 5 οφέλη που θα αποκτήσουμε βάζοντας λίγο περισσότερο γέλιο στην ζωή μας:

1. Καλύτερη λειτουργεία του ανοσοποιητικού, καθώς μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυξάνει την παραγωγή ανοσοκυττάρων και αντισωμάτων. Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που έχουν θετική στάση απέναντι την ζωή, κατ’ επέκταση χαμογελούν περισσότερο, καταπολεμούν τυχόν ασθένειες πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

2. Αυξάνει τα επίπεδα έκκρισης ενδορφίνων που με την σειρά τους μειώνουν τον διανοητικό και σωματικό πόνο.

3. Το γέλιο μπορεί να σου χαρίσει μεγαλύτερη ευεξία μειώνοντας τα επίπεδα κόπωσής που μπορεί να οφείλονται περισσότερο στην ψυχολογική και όχι τόσο στην σωματική κόπωση.

4. Το γέλιο σε βοηθά να απομακρύνεις τον θυμό , το άγχος και όλα τα βαριά συναισθήματα που σε καταβάλουν σε καθημερινή βάση . Αλλάζει την οπτική που βλέπεις τα γεγονότα μετατρέποντας τα σε πρόκληση και όχι σε απειλή και έτσι τα αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη θετικότητα και αισιοδοξία.

5. Το γέλιο και η καλοσύνη είναι μεταδοτική. Φέρνοντας μεγαλύτερες ποσότητες γέλιο στην ζωή σου θα μεταφέρεις και εσύ με την σειρά σου αυτήν την λάμψη για την οποία έκανα λόγο στην αρχή. 

Μέτρα τις ευλογίες σου και θα διαπιστώσεις πως είναι πολλά περισσότερα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στην ζωή σου, με τον τρόπο αυτό θα διώξεις μακριά το πέπλο των αρνητικών συναισθημάτων και θα αφήσεις χώρο για μεγαλύτερες δόσεις γέλιου και χαράς.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα