Η αγάπη αλλιώς…

το σ'αγαπω αλλιως μεσα στο γαμο

Ο τρόπος που σου εκφράζει ο σύντροφός σου την αγάπη του μέσα στην καθημερινότητα σας

Μαζί για όλα ικανοί..αγαπημένη μου φράση. Γιατί όχι, η καθημερινότητα ενός ζευγαριού, μετά το γάμο και τα παιδιά, αλλάζει. Όμως ο έρωτας και η αγάπη, βρίσκουν άλλο τρόπο να εκφραστούν, ακόμα πιο δυνατό. Γιατί ίσως έχουμε την ανάγκη η αγάπη αυτή να ρέει κάπως διαφορετικά μέσα στην καθημερινότητά μας. Μην φοβάσαι, η αγάπη μένει δυνατή ακολουθώντας τις φυσικές αλλαγές και την εξέλιξη του ζευγαριού.

Το ”σ’αγαπώ” αλλιώς αλλά με γεύση παντοτινή, η αγάπη με προορισμό το κοινό ταξίδι για το υπόλοιπο της ζωής, αγκαλιάζοντας όλες τις εποχές και όλους τους καιρούς. Η αγάπη μπορεί να εκφραστεί λεκτικά και κατ’ επανάληψη, κάνεις δεν κουράζεται να ακούει πως αγαπιέται. 

Η αγάπη εκφράζεται μέσα από τα όνειρα και τις σκέψεις. Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε κάποιον να μας προσφέρει την προσοχή του όταν θέλουμε να μοιραστούμε μια σκέψη. Βρίσκεται εκεί, παρόν, να ακούσει τους επόμενους σου στόχους και τις πιο τρελές σου επιθυμίες. Όταν ξεκινάει μια συνομιλία με επίκεντρο εσένα, όταν είσαι σημαντική στα μάτια του και συμμερίζεται της ιδέες σου ακουμπώντας με προσοχή τα όνειρά σου. Ετσί είναι η αγάπη.

Στην αγάπη αρέσει να κρύβεται στα μικρά πράγματα. Κρύφτηκε στον καφέ σου, στον είχε ετοιμάσει και σε περίμενε, γιατί γνώριζε πως θα έχεις μπροστά σου μια δύσκολη μέρα και αυτό είναι αγάπη. Την ώρα που χαλαρώνατε στον καναπέ χαζεύοντας τηλεόραση ξαφνικά σας βλέπεις πρωταγωνιστές, βίντεο γάμου;! Ναι, θυμήθηκε την επέτειό σας. Αγάπη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να την δείξεις.. μια μικρή μόνο κίνηση είναι αρκετή.

Αγάπη είναι όταν ο μπαμπάς μου φτιάχνει καφέ για τη μαμά, πίνει μια γουλιά πριν της τον δώσει, για να είναι βέβαιως ότι έχει γίνει καλός.

Η αγάπη αλλιώς… ταξιδεύει και περνάει χρόνο μόνη. Πριν το εγώ και εσύ γίνουν εμείς, ήσουν ένα ευτυχισμένο ανεξάρτητο άτομο . Όταν σου δίνει χρόνο να βρίσκεις αυτό το ευτυχισμένο ανεξάρτητο άτομο τότε αυτό είναι αγάπη. Όταν σε αποδεσμεύει και σε στέλνει μακριά από την ρουτίνα σου, για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες των αντοχών σου αυτό είναι αγάπη.

Η αγάπη σκέφτεται και αλλιώς. Σε αγαπά γιατί είσαι εσύ και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης. Δεν προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζεις την κάθε μέρα, σε σέβεται και σε αποδέχεται και αυτό είναι αληθινή αγάπη. Μια σχέση κυλάει αρμονικά όταν υπάρχει αποδοχή και αλληλοεκτίμηση. Δεν ελαχιστοποιεί τον μοναδικό τρόπο σκέψης σου, του δίνει προσοχή και αξία. Έτσι είναι η αγάπη.

Η αγάπη λούζεται με ευγνωμοσύνη. Η γλώσσα της αγάπης μιλάει και εκφράζεται ασταμάτητα. Τον εντυπωσίασες με την νέα διακόσμηση του σπιτιού, στο είπε και αυτό είναι αγάπη. Μαγείρεψες τέλεια το μεσημεριανό φαγητό και στο είπε γιατί εκτιμάει αυτά που προσφέρεις και αυτό είναι αγάπη. Αναγνωρίζει και σου υπενθυμίζει την δυναμική σου στο χώρο με την καθημερινή σου προσφορά και αυτό είναι αγάπη.

Η αγάπη προστατεύεται. Είστε ‘’εμείς’’ και σε υπερασπίζεται χωρίς ποτέ να μιλάει αρνητικά ή υποτιμητικά για εσένα σε άλλους, αυτό είναι αγάπη. Νιώθεις ασφαλής στην αγκαλιά του γιατί με τις πράξεις του λέει ‘’σ ’αγαπώ’’ και όχι’’ μ’αγαπώ’’. Μα, ακριβώς έτσι μοιάζει η αγάπη.

Ο γάμος δεν είναι μια στάση, είναι ένα ολόκληρο δρομολόγιο. Έχετε τόσα πολλά νέα μέρη να ανακαλύψετε μαζί σε αυτό το ταξίδι της κοινής σας ζωής. Φροντίστε στις αποσκευές σας να έχετε αυτήν την ‘’αγάπη αλλιώς’’, αυτό θα  είναι αρκετό για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό, νιώθοντας απόλυτη ευγνωμοσύνη και ευτυχία.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα