Είσαι η καλύτερη μαμά γιατί…

η καλύτερη μαμά

7 λόγοι που αποδεικνύουν πως είσαι η καλύτερη μαμα για τα παιδιά σου

Ναι λοιπόν, στο ρόλο της μαμάς θέλεις να γνωρίζεις αν ,όσα με πολύ κόπο προσπαθείς να προσφέρεις, ανταποκρίνονται στο ρόλο της ‘’καλής’’ μαμάς. Είναι αυτή η καθημερινή πίεση που σε βάζει για μια ακόμα φορά στην διαδικασία να αναρωτηθείς αν είσαι η καλύτερη μαμά που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά σου. 

Μόνο και μόνο αυτό σου δίνει την απάντηση που αναζητάς, φυσικά και είσαι. Νιώθεις ότι τα παιδιά σου αξίζουν το καλύτερο, ακόμα και μια καλύτερη μαμά, την οποία και φυσικά δεν έχουν ανάγκη γιατί η μαμά τους είναι η καλύτερη μαμά όλου του κόσμου.

Το να είσαι μαμά έχει πολλές απότομές εναλλαγές συναισθημάτων. Ξυπνάς το πρωί και αντικρίζοντας την οικογένεια σου νιώθεις τόσο ευλογημένη. Έπειτα από μισή ώρα περίπου, μπορεί και λιγότερο, είσαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, στην προσπάθεια σου να τα ετοιμάσεις όλα προκειμένου να ακολουθήσετε το πρόγραμμα την ημέρας.. 

Εννοείται πως καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας η ευτυχία και τα νεύρα, έρχονται πολλές φορές σε αντιπαράθεση. Φτάνοντας αισίως στο βράδυ, που πάλι θα σε αφήσει με ένα συναίσθημα πληρότητας και αγάπης.

Παρακάτω θα δεις λοιπόν γιατί δεν πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου στην διαδικασία να αναρωτιέσαι αν είσαι καλή μαμά.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί κάνεις λάθη και το αναγνωρίζεις

Εννοείται πώς σαν μαμά θέλεις να είναι όλα τέλεια χωρίς καμία ατέλεια. Όμως είσαι και άνθρωπος και ως άνθρωπος είναι λογικό να κάνεις λάθη, να τα αναγνωρίζεις, να τα διορθώνεις και να προχωράς μπροστά μαθαίνοντας από αυτά. Δεν είναι απλό να είναι μαμά, μπαίνεις σε ένα νέο κόσμο και αυτός είναι γεμάτος απαιτήσεις, είναι δύσκολο να τα γνωρίζεις όλα. Μαθαίνεις όμως εύκολα μανούλα, και η αγάπη που παίρνεις από τα παιδιά σου δείχνει πως στο τέλος όλα μοιάζουν να είναι σωστά.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί λες στα παιδιά σου περισσότερες φορές ‘’όχι’’ και λιγότερες ‘’ναι’’

 Ίσως αυτό να είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που νιώθεις ανασφάλεια για το πόσο καλή μαμά είσαι. Λάθος, το να λες συχνά στα παιδιά σου ‘’όχι’’ δείχνει πως έχουν μάθει να έχουν όρια. Τα όρια είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο χτίσιμο του χαρακτήρα των παιδιών, μαθαίνουν πως δεν μπορούν να έχουν αυτό που επιθυμούν την στιγμή που το ζητούν. Τα προετοιμάζεις για την ενήλικη ζωής τους, που δυστυχώς δεν θα μπορούν να παίρνουν πάντα αυτό που θα θέλουν και τότε θα μπορούν να το διαχειριστούν πιο εύκολα.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί είσαι ο εαυτό σου και αναγνωρίζεις τα όρια σου

Δεν μπορείς να υιοθετήσεις το μοντέλο συμπεριφοράς της σούπερ μαμάς. Αναγνωρίζεις πως δεν μπορείς να βρίσκεσαι παντού και πάντα. Δεν είσαι σε θέση να αποδέχεσαι κάθε πρόσκληση για βόλτα, για πάρτι (όταν γίνουν ξανά). Μην νιώθεις κακή μαμά γι’ αυτό, όταν το νιώθεις σημαίνει πως απλά δεν μπορείς, αυτό μόνο. Αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια σου και προστατεύεις  τον χώρο σας, αναγνωρίζοντας τις αντοχές σου για έξτρα κοινωνικοποίηση και λέγοντας όχι σε αυτές.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί αναγνωρίζεις πως χρειάζεσαι ένα χέρι βοηθείας

 Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς την οικογένεια σου, το σπίτι και την δουλειά σου ταυτόχρονα. Παππούδες και γιαγιάδες εν δράση, μην νιώθεις άσχημα που μπορεί να περνούν αρκετές ώρες στον παππού και την γιαγιά. Πίστεψε με περνούν υπέροχα και δημιουργούν αναμνήσεις που θα έχουν μια ζωή στο μυαλό. Εμ.. και λίγη βοήθεια με το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι διόλου άσχημη ιδέα.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί σου προσφέρεις χρόνο

 Πριν γίνεις μαμά ήσουν γυναίκα, ανεξάρτητη, χαρούμενη και με πολλά ενδιαφέροντα. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ της γυναίκας πριν και της μαμάς τώρα. Είσαι όμως ακόμα εσύ, μια φοβερή μαμά που αγαπά τον εαυτό της και του το δείχνει. Προσφέροντας χρόνο σε σένα δεν τον κλέβεις από τον χρόνο που χρειάζονται τα παιδιά σου από ‘σένα, αλήθεια. Αν είσαι εσύ καλά θα είναι και όλοι οι υπόλοιποι βλέποντας σε χαρούμενη.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί αφήνεις τα παιδιά σου να βαριούνται

 Ακούγεται κάπως το ξέρω, κι όμως. Πόσες ώρες θα πρέπει ακόμα να βρεθείς χαμένη στο διαδίκτυο ψάχνοντας δημιουργικές δραστηριότητες για να τα απασχολήσεις. Αν αφήσεις τα παιδιά σου να βαρεθούν κάθε άλλο παρά κακό τους κάνεις καθώς τα κινητοποιείς,  ξυπνάς την φαντασία τους και αυξάνεις την δημιουργικότητα τους.

  1. Είσαι καλή μαμά γιατί έχεις δύσκολες μέρες

Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις δύσκολες μέρες που θέλεις απλά να φτάσει το βράδυ και να περάσουν όλα αυτά τα συναισθήματα πνιγμού που σε κυριεύουν. Δεν είσαι μόνη, είμαστε πολλές. Μην μπεις στην διαδικασία να συγκρίνεις την πραγματική ζωή με αυτή που προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μπορείς να μοιραστείς τα συναισθήματα σου με την γειτόνισσα σου όμως και θα δεις πως έχετε περισσότερα κοινά από όσο πίστευες. Το να νιώθεις πιεσμένη σαν μαμά σημαίνει ότι αγαπάς, σημαίνει πως νοιάζεσαι και σημαίνει πως αναγνωρίζεις πως έχεις έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό δρόμο μπροστά σου.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι αν είσαι καλή μαμά, γιατί είσαι η πιο υπέροχη μαμά που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά σου. Επικεντρώσου, σε όλα τα όμορφα πράγματα που κάνετε μαζί και σταμάτα να αναρωτιέσαι αν αυτά είναι αρκετά. Είσαι μια καταπληκτική μαμά και είμαι σίγουρη πως οι λόγοι που το αποδεικνύουν είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που σου ανέφερα παραπάνω.

Είσαι μια σπουδαία μαμά! 

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα