Στο ένα και μοναδικό ταξίδι της ζωής, δικαιούσαι να είσαι ευτυχισμένη

κανονες για ευτυχισμενη ζωη

Δες τι σε κρατάει μακριά από την προσωπική σου ευτυχία.

Θέλω να είμαι ευτυχισμένη στην ζωή μου και μπορώ να είμαι. Αγαπάω την κάθε μέρα, αγαπώ την οικογένεια μου και το δείχνω όσο περισσότερο μπορώ, αγαπώ την ίδια τη ζωή και αισθάνομαι ευλογημένη για όλα όσα που έχει προσφέρει. Προσπαθώ, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι δύσκολη για όλους μας, να βλέπω το κάλο στην κάθε μέρα και να εστιάζω σε αυτό.

Απολαμβάνω όλες τις στιγμές της ημέρας μου, όμορφες και δύσκολες, νιώθοντας ευγνωμοσύνη. Ο χρόνος φεύγει γρήγορα γι’ αυτό φρόντισε να δίνεις την προσοχή σου εκεί που πραγματικά έχει αξία. Να αγαπάς την οικογένεια σου, η ζωή σου να έχει καλούς φίλους, πολύ αγάπη, να μην χάνεις ποτέ την ελπίδα και την αισιοδοξία σου, να είσαι έτοιμη για νέες περιπέτειες και να κάνεις πολλά όνειρα.

Παρακάτω σου έχω μερικούς χρυσούς κανόνες που πιστεύω πως θα βελτιώσουν σημαντικά την άνοδο του δείκτη και της δικής σου προσωπικής ευτυχίας.

  • Φρόντισε να περιβάλεις τον εαυτό σου με χαρούμενους ανθρώπους

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αν έχεις κοντά σου ανθρώπους που σε βομβαρδίζουν με αρνητικά vibes πρέπει να βρεις τον τρόπο να τους απομακρύνεις. Είναι κρίμα να απορροφούν την δική σου ενέργεια, κάνοντας για μια ακόμη φορά λόγο για το πόσο σκληρά και άδικα τους έχει φερθεί η ζωή.. Λυπάμαι αλλά δείχνω μηδενική ανοχή προς τους αρνητικούς ανθρώπους. Κατά ένα μαγικό τρόπο για την συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, πάντα μα πάντα, ευθύνονται οι άλλοι για την δική τους κατάσταση. Χωρίς παρεξήγηση όμως, το πρόβλημα  πηγάζει από τους ίδιους και τον τρόπο που διαχειρίζονται την ζωή τους.. όποτε ας το λύσουν!

 Αχ !Η ζωή είναι πολύ μικρή αγαπητή μου για να έχεις αρνητικούς ανθρώπους πλάι σου. Αν καταφέρουν και προσκολλήσουν σε εσένα τότε θα γίνεις δέκτης αυτών των ανθρώπων γενικότερα και θα καταλήξεις να είσαι και εσύ πομπός αρνητικών συναισθημάτων, χάνοντας την ευτυχία σου. Είσαι χαρούμενη, έλκεις χαρούμενους ανθρώπους και με αυτόν τον τρόπο, η ευτυχία γεννά ευτυχία !

  • Προσέφερε χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Προσφέροντας δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο να προσφέρεις υλικά , που αν μπορείς, και αυτό είναι εντάξει. Δώσε ένα σου χαμόγελο, μια ζεστή καλημέρα, δώσε την προσοχή σου σε κάποιον που έχει ανάγκη να ακουστεί. Πρόσφερε συγχώρεση σε όλες τις πληγές σου. Κάθε μας ταξίδι στην ζωή μας προσφέρει και ένα μάθημα, αγκάλιασε το μάθημα αυτό προχωρώντας μπροστά με αισιοδοξία και συγχωρώντας όσους σε πλήγωσαν.

  • Δώσε μεγαλύτερη αξία στις εμπειρίες παρά στα υλικά αγαθά

Αν το καλοσκεφτείς, τα υλικά αγαθά έρχονται και φεύγουν και σου προσφέρουν στιγμιαία ευχαρίστηση. Αυτό που θα σου μείνει για πάντα είναι οι όμορφες αναμνήσεις και οι στιγμές που στις έχουν χαρίσει. Φρόντισε να έχεις περισσότερες τέτοιες αναμνήσεις  κάνοντας, όταν στο επιτρέπουν οι καταστάσεις, εκδρομές και ταξίδια με τους αγαπημένους σου.

  • Ανακάλυψε την καλύτερη έκδοχη του εαυτού σου

Η αληθινή ευτυχία πηγάζει από μέσα σου αρκεί να απελευθερώσεις τον αληθινό σου εαυτό και να ζήσεις ‘’ελεύθερη’’. Να κάνεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς, αυτό που αγαπάς, με τους ανθρώπους που αγαπάς. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και είναι προικισμένος με μοναδικά δώρα, ταλέντα και ευκαιρίες.

 Η ευτυχία θα έρθει σε εσένα όταν αποφασίσεις να είσαι εσύ, ζώντας μια αυθεντική ζωή, που αντανακλά την δική σου μοναδική προσωπικότητα. Ζήσε την ζωή σου όπως εσύ θέλεις, είναι μια και μοναδική.

  • Ξύπνησε και πάλι το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Πιστεύω ακόμα στην καλοσύνη του ανθρώπου παρά τα προβλήματα. Αγαπώ τα αστεία, κάνω όνειρα, χαμογελάω και ναι πιστεύω πως αν πραγματικά θέλεις κάτι τότε θα αυτό θα συμβεί. Συνειδήτα μένω στην ‘’παιδικότητα’’ μου γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ζήσω ελεύθερα χωρίς φόβο και να αντικρίζω τη ζωή απολαμβάνοντας όλη την ομορφιά της. Κάντο και ΄συ!

  • Εστίασε στο καλό της κάθε ημέρας

Δοκίμασε να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται με υπό θετικούς όρους. Αν ξεκινάς την κάθε σου μέρα με μια όμορφη σκέψη να σε συνοδεύει, αν βλέπεις την κάθε αναποδιά σαν ένα μάθημα, αν βλέπεις με λίγα λόγια το ποτήρι μισογεμάτο τότε κάθε τι αρνητικό θα μετατρέπεται σε θετικό. Όταν συμβεί κάτι αρνητικό, αποδέξου τυχόν μερίδιο ευθύνης, άλλα μην θεωρήσεις υπεύθυνο τον εαυτό σου γι’ αυτό.

  • Βάλε την γυμναστική στην καθημερινότητα σου

Όποιο είδος γυμναστικής πιστεύεις πως σε εκφράζει ακολούθησε το. Από ένα απλό περπάτημά, ίσως κολύμπι, ποδηλασία έως ,γιατί όχι, το χορό. Η γυμναστική έχει τρομερά οφέλη για την σωματική αλλά και την ψυχολογική σου ισορροπία. Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την μέρα σου με περισσότερη θετικότητα και καλοσύνη γιατί πρώτα απ’ όλα θα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, και είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα