3 συχνά λάθη που σε εμποδίζουν να πας παρακάτω

3 λάθη που σε εμποδίζουν να πας παρακάτω

Ο λανθασμένος τρόπος σκέψης σε κρατάει μακρία απο τα πραγματικά σου θέλω

Γεννηθήκαμε μέσα από την αγάπη και με αυτή να καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο των συναισθημάτων μας. Στην πορεία γνωρίσαμε και το συναίσθημα του φόβου. Ο οποίος, όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο χώρο απαιτεί να του παραχωρηθεί από αυτόν της αγάπης. Μα γιατί να του τον προσφέρουμε;!

Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε εδώ, σε αυτήν τη γη για να ρουφήξουμε την ζωή και να εξελιχθούμε μαθαίνοντας. Να ζήσουμε όλα μας τα συναισθήματα στο πολύ και στο τέλος να κατανοήσουμε πως η προσωπική ανάπτυξη και η ανακάλυψη κάθε νέας μας πτυχής, μέσα από αυτή, είναι τελικά ο σκοπός της ζωής μας.

Σε αυτόν τον τόσο όμορφο, αλλά και άλλο τόσο ακατάστατο, αρκετά περίπλοκο κόσμο, οι εμπειρίες μας, ο πολιτισμός, ακόμα και η ίδια μας η οικογένεια, μπορεί να μας δημιουργήσουν φοβίες. Αυτό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν συμβαίνει σκόπιμος. Κάνουμε ότι μπορούμε και εμείς και οι άνθρωποι γύρω μας, προκειμένου να γεφυρώσουμε το χάσμα της ανασφάλειας ζώντας την ζωή όπως της αξίζει και μας αξίζει.

Σίγουρα υπάρχουν στον καθένα μας πολλές προσωπικές εμπειρίες και βιώματα που μπορούν εύκολα, στην σκέψη τους και μόνο, να παρεμποδίσουν την εξέλιξη μας και να καταπνίξουν με μεγάλη ευκολία την δημιουργικότητα μας και στο τέλος την ίδια μας την όρεξη για ζωή.

Αν σου έλεγα ότι υπάρχουν τρία συχνά λάθη που κάνουμε, στην προσπάθεια μας να προχωρήσουμε παρακάτω, να βιώσουμε κάτι νέο, να δημιουργήσουμε την ζωή που εμείς επιθυμούμε;!

Δεν παίρνουμε πολύ σοβαρά το ένστικτό μας. Πόσες φορές έχεις πει « Είμαι καλά» ενώ μέσα σου είσαι πιο φοβισμένος από ποτέ ή συναισθηματικά τραυματισμένος; Πόσες φορές είπες ψέματα στον εαυτό σου «Δεν πειράζει, δεν ήταν δα και τόσο μεγάλη υπόθεση!», ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτό, στην σκέψη του οποίου, κοιμόσουν και ξυπνούσες.

Ίσως ρίχνοντας μια ματιά στον καθρέφτη, αντικρύζοντας τον πληγωμένο εαυτό σου του είπες πως αντιδράς υπερβολικά, εξάλλου ήταν απλώς ένα σχόλιο, ένα όνειρο ή συναίσθημα και πως δεν έχει καμία σημασία. Ε ναι, μην το κάνεις αυτό!

Πρόκειται για εσένα και το παραμικρό σου συναίσθημα έχει σημασία, μικρό ή μεγάλο. Έχει σημασία αν πρόκειται για ένα όνειρο που σε δείχνει εκεί που θα ήθελες να βρίσκεσαι στην πραγματικότητα. Έχει σημασία να επιθυμείς κάτι περισσότερο ,ή ακόμα και κάτι εντελώς διαφορετικό, από αυτό που οι άλλοι επιθυμούν για εσένα.

 Έχει σημασία γιατί αυτό είναι σημάδι ότι δεν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Το μέσα σου δίνει ‘’μάχη’’ να βγει από τον λαβύρινθό που βρίσκεται παγιδευμένο, κάνοντας μια συνεχή αναζήτηση εξόδου και υπερ -προσπάθεια για να στο δείξει.

Έχει σημασία γιατί κάτι υπάρχει εκεί έξω και καλεί το όνομα σου.. Αυτά τα σημάδια πρέπει να τα λαμβάνεις σοβαρά υπόψη. Άκουσε την εσωτερική σου φωνή, είναι εκεί για κάποιο λόγο!

Δεν δημιουργούμε χώρο για προσωπική ανάπτυξη. Η προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη απαιτεί χώρο και χρόνο. Συνήθως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό τον χώρο γιατί νομίζουμε πως είναι εγωιστικό.

Πιστεύεις πως αν έχεις οικογένεια, παιδιά, εργασία, υποχρεώσεις, είναι εγωιστικό να βάλεις εσένα πάνω από όλα τα υπόλοιπα. Ή πιστεύεις πως μέσα σε όλα τα παραπάνω αποκλείεται να υπάρχει χρόνος ή ενέργεια για να αναλάβεις και οτιδήποτε άλλο.

Γιατί νομίζεις πως είναι εγωιστικό να δημιουργήσεις χρόνο και χώρο για εσένα; Κάνουμε λόγο για χρόνο προκειμένου να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά αγαπάς, να επεξεργαστείς ένα σου συναίσθημα, να ξεκουραστείς και να επανασυνδεθείς με εσένα.

Σκέψου το λιγάκι παραπάνω!

Δεν μπορείς να είσαι σε κανένα τομέα της ζωής σου το ίδιο αποδοτικός, ούτε να προσφέρεις όσα θα μπορούσες στην πραγματικότητα να προσφέρεις, αν πρώτα δεν τα προσφέρεις σε σένα. Η προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη χρειάζεται αυτό-συμπόνια, υπομονή και γενναιοδωρία. Αν μονίμως το αγνοείς, θα αρχίσει να σε ενοχλεί πιο έντονα, θα σε εξαντλεί και θα σε γεμίσει άγχος και ανασφάλεια.

Όταν όμως προσφέρεις στον εαυτό σου αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη, σύντομα θα αρχίσεις να ξεχειλίζεις από αυτά. Αυτά που τρέφεις εσένα, η συμπόνια, η υπομονή και η γενναιοδωρία θα επιστρέφουν πίσω έξω στον κόσμο και θα τον ομορφαίνουν.

Προχώρα λοιπόν, κάνε πράγματα που έχουν σημασία για εσένα, πρόσφερε αυτό-φροντίδα, συμπόνια, αυθεντικότητα. Βάλε προτεραιότητες, με εσένα μέσα σε αυτές και πίστεψε με θα βρεις χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσεις τη ζωή που εσύ πραγματικά επιθυμείς.

Δεν αναγνωρίζουμε την προσπάθεια μας. Σε κάθε νέο μας ξεκίνημα, βιαζόμαστε να κρίνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Βάζουμε ταμπέλες όπως « Δεν είμαι αρκετά καλή», «Ήξερα πως δεν θα τα καταφέρω», έτσι αποθαρρύνουμε τον εαυτό μας πριν καλά καλά ξεκινήσουμε.

Αντιθέτως κάθε βήμα προς τα εμπρός, μικρό ή μεγάλο πρέπει να επικροτείται και όχι να αμφισβητείτε. Όχι μεγάλα άλματα, μπορεί να μας απογοητεύσουν. Ένα βήμα τι φορά, συνοδεύοντας το με υπομονή και κατανόηση θα μας πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο στόχο μας. Έχε μυαλό και καρδιά ανοιχτά, αυτό θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις δυνατότητες πιο ισχυρές και ποιοτικές από αυτές που πίστευες πως είχες.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα