6 λόγοι για να προσθέσεις λίγο ακόμα ‘πράσινο’ στο σπίτι σου!

φυτα στο σπιτι

Σκέψου πόσο σε ηρεμεί μια βόλτα στην φύση, το καθαρό οξυγόνο και αυτό το πράσινο χρώμα γαληνεύει την ψυχή και το μυαλό σου. Γιατί λοιπόν να μην φέρεις ένα ελάχιστο μέρος από αυτό το συναίσθημα στον δικό σου προσωπικό χώρο; Ας ρίξουμε μια ματιά τι μπορεί να σου προσφέρουν αυτά τα μικρά φυσικά εργοστάσια οξυγόνου.

1. Διώχνουν μακριά το άγχος

Η παρουσία των φυτών στον χώρο σου προσφέρει περισσότερα απ’ ότι φαντάζεσαι καθώς μειώνει τα επίπεδα στρες και άγχους . Το πράσινο τους χρώμα έχει την μαγική ικανότητα να απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα και να σε χαλαρώνει με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο ήρεμη και πιο ευτυχισμένη.

2. Αυξάνουν την φυσική υγρασία του χώρου

Η παρουσία φυτών αυξάνει την φυσική υγρασία του χώρου συμβάλλοντας στην μείωση πιθανότητας κρυολογήματος.

3. Διαλύουν επιβλαβείς ουσίες

Το φύλλωμα των φυτών έχει την ικανότητα να δεσμεύει μέρος των σωματιδίων σκόνης καθαρίζοντας σημαντικά τον αέρα του σπιτιού. Τα φυτά μειώνουν το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα μετατρέποντας το σε καθαρό οξυγόνο.

4. Συμβάλουν στην υγεία και την ευεξία των παιδιών.

Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει από πολύ μικρά με την παρουσία φυτών στο σπίτι έχουν μικρότερο κίνδυνο αλλεργιών.

5. Εξασφαλίζουν ήρεμο ύπνο

Τα φυτά καθαρίζουν τον αέρα και παράγουν οξυγόνο δημιουργώντας καλύτερο κλίμα στην κρεβατοκάμαρα. Με την παρουσία τους στον προσωπικό σου χώρο και την θετική τους ενέργεια θα έχεις έναν αναμφίβολα έναν καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.

6. Ξυπνούν την δημιουργικότητα σου

Ένα ‘πράσινα’ διαμορφωμένο περιβάλλον, ειδικά αν εργάζεσαι από το σπίτι, συμβάλει στην καλύτερη συγκέντρωση και εστίαση βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργικότητα σου .

Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι έτοιμα να σου προσφέρουν φυσική ομορφιά και υγεία είναι ή σανσεβιέρα, η δράκαινα, το σπαθίφυλλο και το λάκι μπαμπού

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα