Με αγάπη η μαμά

η αγαπη της μαμας

Μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης, για την ίδια και για την οικογένεια της, αυτό είναι η μαμά.

Μητρότητα: Όλη η αγάπη ξεκινά και τελειώνει εκεί.

Όταν γίνεσαι μαμά ανακαλύπτεις μια νέα πηγή αγάπης. Μιας αγάπης πολύ διαφορετικής από αυτήν που είχες συνηθίσει. Αυτήν την αγάπη, την παντρεύεις με τα όνειρά σου, τις ελπίδες, τις χαρές ,τις γνώσεις και τις μέχρι τότε εμπειρίες αλλά και τις επόμενες που θα έρθουν. Η αγάπη αυτή ξεδιπλώνετε μαγικά και δημιουργεί τόσο έντονα συναισθήματα που ξεκινούν με την γέννηση και έχουν διάρκεια παντοτινή.

Η πηγή της αγάπης αυτής είναι ανεξάντλητη και ο δεσμός άθραυστος. Η λέξη μαμά προσδίδει από μόνη της, μοναδική αγάπη και καλοσύνη. Η μαμά έχει τις ανάγκες του παιδιού της στο προσκήνιο, προσοχή, χωρίς να βάζει τις ανάγκες της ίδιας στο παρασκήνιο.

 Η μαμά κρατάει μια θετική και χαρούμενη στάση ζωής, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση με αισιοδοξία ακόμα και αν δεν είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Η μαμά βλέπει το κάθε αύριο καλύτερο.

Θα ανακαλύψει μονοπάτια της ψυχής που δεν έχει ποτέ περπατήσει. Θα απορρίπτει προβλήματα, αντιμετωπίζοντας τα ως πρόκληση. Θα ανακαλύψει την δύναμη που έχει κρυμμένη μέσα της και θα εντυπωσιαστεί από τον ίδιο της τον εαυτό. Θα σε αγαπήσει γι’ αυτό που είσαι πραγματικά είσαι, ένα κομμάτι της.

Η μαμά είναι εντάξει να πετυχαίνει αλλά και να αποτυγχάνει. Μέσα στην καθημερινότητα θα βρίσκει τρόπους να παραμένει δίχτυ ασφαλείας για τους αγαπημένους της. Προσέχοντας την ίδια, δίνοντας της αγάπη και χρόνο, θα αναδείξει τον  πραγματικό της εαυτό προσφέροντας καθοδήγηση. Αν δεν αγαπάει και δεν φροντίζει η ίδια τον εαυτό της, τότε πως θα μάθουν οι άλλοι να αγαπούν και να φροντίζουν τον δικός τους;!

Στην συνέχεια προσφέρει το καλύτερο του εαυτού της στο παιδί. Θα βρίσκει τρόπους να το σαγηνεύει με το φως της κάθε νέας ημέρας. Για το παιδί που στο πρόσωπο της παρακολουθεί την μαγεία της ίδιας του της ύπαρξης. Για το παιδί που θα ποτίσει τις ρίζες του από την πηγή της δικής της αγάπης και θα το βλέπει να ανθίζει και να πλημμυρίζει η ζωή του χρώματα και αρώματα. Για το παιδί που αγαπά και θα συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό το υπέροχο συναίσθημα για το υπόλοιπο της ύπαρξης της. 

 Όταν γίνεσαι μαμά αντιλαμβάνεσαι πως η αγάπη χωρίς όρια δεν είναι πια δική σου επιλογή. Νιώθεις πως αυτη η σχέση αγάπης για μια ψυχή είναι βαθύτερη απο την οποιαδήποτε άλλη στο σύμπαν ολόκληρο. Και στο τέλος της ημέρας, ελπίζεις πως η αγάπη που τόσο βαθιά μοιράστηκες να γίνει η καθοδηγήτρια δύναμη του παιδιού σου, για να έχει μια ζωή γεμάτη ευτυχία.

Με αγάπη, η μαμά!

Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει για να το φωνάξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα