Μισέλ Ομπάμα, μια γυναίκα που εμπνέει με κάθε της κίνηση!

μισελ ομπαμα

Την γνωρίσαμε στο πλάι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σίγουρα ήταν μεγάλη έκπληξη η εκλογή του Ομπάμα αλλά ακόμη πιο μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η πρώτη κυρία που ακόμα και σήμερα σε κάθε εμφάνιση της  μας καθηλώνει με τον δυναμισμό, την κομψότητα και τον λόγο της. Είναι μητέρα, είναι σύζυγος, είναι έξυπνη, είναι όμορφη και έχει χωρίς αμφιβολία υπέροχο στυλ.

Χμμ.. Για να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ..Η Μισέλ Ομπάμα γεννήθηκε στο Σικάγο το 1964 και είναι σήμερα 56 ετών! Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ(2009-2017) έδωσε έδαφος να έρθουν στην επιφάνεια πολλά κοινωνικά ζητήματα όπως η φτώχεια, τα γυναικεία δικαιώματα, ο ρατσισμός, ο τρόπος ζωής, η εκπαίδευση κ.α. 

Γνώρισε τον Μπαράκ στην πρώτη της δουλειά ως δικηγόρος στην εταιρεία Σίντλεϊ Όστιν στο Σικάγο, όπου ο Μπαράκ έκανε την άσκηση του και στην Μισέλ ανατέθηκε ο ρόλος του συμβούλου του. Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε αναφέρει πως αρχικά δεν είχε κερδίσει το ενδιαφέρον της Μισέλ, φέρνοντας ως παράδειγμα πως δεν της άρεσε το μέγεθος των αυτιών του .. μα ουδείς τέλειος..! Κρατάμε το σχόλιο ως μια ακόμη απόδειξη πως ένας έξυπνος άνδρας έχει και χιούμορ.

Κατάφερε να αγγίξει τις καρδίες όλων χάρης τον οικείο και ζεστό χαρακτήρα της. Στάθηκε πλάι στον Μπαράκ, στηρίζοντας το έργο του και καμαρώνοντας τον  ως 44ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως πρώτη κυρία ξεκίνησε το Let Girls Learn όπου στόχος της ήταν η παροχή εκπαίδευσης σε κορίτσια που δεν είχαν πρόσβαση ανά τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα η Michelle εξακολουθεί να αγωνίζεται για αυτό μέσα από το Girls Opportunity Alliance.

Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του Μπαράκ ή Μισέλ έδωσε πολλές ισχυρές ομιλίες, που αποτελούν αναμφίβολα πηγή έμπνευσης. Στις ομιλίες της, έχουν ακουστεί δηλώσεις που αξίζει να σταθούμε :

  • “Όταν απευθυνόμαστε στις γυναίκες, τους ζητάμε να μιλάνε. Τους ζητάμε να εκφράζουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Τους ζητάμε να λένε όχι, όχι στη σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε η Michelle. Συνεχίζει λέγοντας “Αλλά αν δεν διδάξουμε στα κορίτσια μας να μιλούν σε νεαρή ηλικία, αυτό δεν συμβαίνει από μόνο του. Χρειάζεται εξάσκηση για να έχεις φωνή. Πρέπει να την  χρησιμοποιήσεις ξανά, ξανά και πάλι να πεις «Όχι» ή  «Σταμάτα» ή «Μην με αγγίζεις.»”
  • “Ποτέ μην παίρνετε αποφάσεις βασισμένες στο φόβο. Λάβετε αποφάσεις με βάση την ελπίδα και τη δυνατότητα. Λάβετε αποφάσεις με βάση το τι πρέπει να συμβεί και όχι βάση του τι δεν θα έπρεπε .”
  • “Η αποτυχία είναι μέρος της εξέλιξής σας, του αναπτυσσόμενου σθένους και της αντοχής σας. Μην φοβάστε να αποτύχετε.”
  • “Εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει στη ζωή, είναι η δύναμη της φωνής.”
  • “Οι αληθινοί άνδρες, εκείνοι που αποτελούν αληθινά παραδείγματα ανδρών, δεν νιώθουν την ανάγκη να μειώσουν τις γυναίκες για να νιώσουν δυνατοί.”

Να μην παραλείψετε να αγοράσετε την αυτοβιογραφία της, Becoming: Η δική μου ιστορία, εκεί θα συναντήσετε όλες τις παραπάνω ηχηρές δηλώσεις και πολλές αντίστοιχες.

Αποχαιρέτησε τον Λευκό Οίκο απευθυνόμενη στον σύζυγο της «Ο τίτλος της πρώτης κυρίας  ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και ελπίζω να σε έκανα περήφανο». Μα φυσικά και τον έκανε!


Share:

Leave a Comment

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα