5 πράγματα που θέλω να κάνω μόλις ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό!

1. Να δω τους ανθρώπους που αγαπώ και να τους αγκαλιάσω μέχρι να τους σκάσω!

Αναμφίβολα έχουμε αναγκαστεί να περιορίσουμε τις επαφές με τους αγαπημένους μας, έχουμε καταπιέσει τα συναισθήματα και την ανάγκη που εκ φύσεως έχουμε αυτή της κοινωνικοποίησης.

 Ο ιός αυτός μας έδωσε ένα καλό μάθημα για το που θα πρέπει να εστιάζουμε και δεν είναι τίποτα άλλο από τις στιγμές. Να ζούμε την κάθε στιγμή με τους ανθρώπους μας έντονα, δυνατά και να είμαστε ευγνώμων για αυτή. Ανυπομονώ ..

2. Να ταξιδέψω!

Συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αδειάσει το μυαλό μας και να κάνουμε ένα restart .. να το πάμε από την αρχή. Ένα ταξίδι πάντα βοηθάει! Πόσο μάλλον μετά από τις απανωτές καραντίνες.. δεν λέω μας έφερε πιο κοντά με την οικογένειά μας.. δεν λέω δεθήκαμε πολύ περισσότερο ειδικά υπό τον φόβο της εξαφάνισης του είδους μας από μια αόρατη απειλή..

 Σκεφτήκατε και εσείς πολλές φορές ότι ζούμε σε μια παγκόσμια τηλεοπτική παραγωγή?!Και φυσικά αυτό το πολυπόθητο εμβόλιο που θα είναι και το τέλος της ανθρωπότητας! Ωχ… το όνειρο της κατσαρίδας για κυριαρχία θα γίνει πραγματικότητα!

Τελειώνοντας με τα παραπάνω.. θέλω να ανέβω σε ένα αεροπλάνο μαζί με την οικογένεια μου και να πάμε ένα όμορφο ταξίδι χωρίς να σκεφτόμαστε και την παραμικρή κίνηση μας. Να αφήσω τα παιδιά μου ‘ελεύθερα’ να ‘αγγίξουν’ την καθημερινότητα χωρίς φόβο, μάσκα και αντισηπτικό και να πλημμυρίσει το μυαλό μας με όμορφες νέες εμπειρίες και αναμνήσεις .

3. ‘Να πάμε στο πάρκο μαμά!’

Ηχεί στα αυτιά μου αυτή η φράση και δεν περίμενα ποτέ πως θα με πονάει τόσο η απάντηση ‘όχι’… μιας και το πάρκο ήταν σχεδόν στην καθημερινή ρουτίνα μας.
Η στέρηση της ανεμελιάς, του ακούσματος του γέλιου, της χαράς, του παιχνιδιού ακόμα και του κλάματος γιατί ήθελε να ανέβει στην κούνια μα πρόλαβε άλλος .. 

Η εικόνα της άδειας και ‘κρύας’ παιδικής χαράς προκαλεί θλίψη εκτός και αν είσαι γείτονας και επιτέλους βρήκες την ησυχία σου, αλλά και εσένα κατά βάθος νομίζω σε κούρασε η τόση ηρεμία!

Και ναι υπόσχομαι πως θα πηγαίνουμε στο πάρκο για να γεμίσει η καρδούλα σας χαρά και παιχνίδι <3.

4. Να πάω για ψώνια και φαγητό!

Δεν νιώθω τόσο την ανάγκη να ψωνίσω, νιώθω την ανάγκη απλά να κυκλοφορήσω ανάμεσα στα υφάσματα.. Να δοκιμάσω και αν μου πάει να το πάρω για να βγω το βράδυ για φαγητό και να εντυπωσιάσω εμένα και έπειτα τον άνθρωπό μου με το νέο μου φόρεμα! Νομίζω βαρέθηκες και εσύ λιγάκι την χουχουλιαστή ναι μεν αμφίεση του σπιτιού και θέλεις να θυμηθείς και την θηλυκή σου πλευρά.

5. Να ξεκινήσω την γυμναστική μου!

Η γυμναστική σου προσφέρει πολλά, είναι ευεργετική για το σώμα αλλά και για το μυαλό!
Ναι μπορώ να την κάνω και στο σπίτι .. ναι βρήκα και εναλλακτικές λύσεις.. τρέξιμο, βάδισμα. Δεν είναι όμως το ίδιο. Ο χώρος της είναι αλλού, και εκεί θέλω να βρεθώ και εγώ μαζί με τους υπολοίπους για να την απολαύσω και να εκτονωθώ.

Καθώς τα διάβαζα ξανά χαμογέλασα γιατί δεν είναι ανέφικτες θαρρώ ούτε ονειροπόλες επιθυμίες. Θέλω να μείνουμε ασφαλείς και ανυπομονώ να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας !


Share:

Leave a Comment

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα