Προσφέροντας λίγα.. θα πάρεις πίσω πολλά

η εφαρμογη του νομου της προσφορας απο τον Deepak Chopra

Ο νόμος της προσφοράς είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ενέργεια σου

Όπως ο ήλιος δεν περιμένει παρακλήσεις και καλοπιάσματα, αλλά ανατέλλει και ευθύς λάμπει και τους αγκαλιάζει όλους, έτσι και εσύ μην περιμένεις θόρυβο και επαίνους, για να κάνεις κάτι καλό, αλλά να ευεργετείς χωρίς υστεροβουλία, και θα αγαπηθείς όπως ο ήλιος.

Πως θα χαρίσω στην ζωή μου την θετική στάση που επιθυμώ; Πως θα απομακρύνω την αρνητική διάθεση και θα πλημμυρίσω την ψυχή μου με φως και ευδαιμονία; Πως θα ησυχάσω από τις σκέψεις που συννεφιάζουν τον νου; 

Η προσωπική σου ενέργεια βρίσκεται άμεσα συνδεδεμένη με την κοσμική ενέργεια. Το σώμα σου, το μυαλό σου και το σύμπαν βρίσκονται σε μία συνεχή, αμφίδρομη δυναμική ανταλλαγή ενεργειών. Αυτή η αρμονική ανταλλαγή ενεργειών στην ζωή σου λειτουργεί ως Νόμος της Προσφοράς. 

Αν εσύ αποφασίσεις πως δεν θέλεις να είσαι μέρος αυτής της ανταλλαγής, αυτόματα σταματάς και την ροή αυτής της ενέργειας προς εσένα. Η ροή της ζωής συνεχίζει, με εσένα να μην απολαμβάνεις την θετική αρμονική αλληλεπίδραση μαζί της. Θα μείνεις στάσιμος, νιώθοντας πως δεν έχεις την δυνατότητα να εκπληρώσεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

Ο Deepak Chopra παρομοιάζει αυτήν την παύση ροής ενέργειας από την δική σου πλευρά, με το σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Όταν δεν γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος, το αίμα πήζει και δημιουργεί θρόμβους. Έτσι και εσύ, αν σταματήσεις για παράδειγμα την ροή της αγάπης, επιθυμώντας την μόνο, χωρίς να την προσφέρεις θα σταματήσεις και να την λαμβάνεις.

Αύριο, απολαμβάνοντας την πρωινή αύρα, θυμήσου ότι η θετική ροή της ζωής εξαρτάται από την αρμονική αλληλεπίδραση της ενέργειας σου με αυτή του σύμπαντος. Ελευθέρωσέ την και επέτρεψε της να πάρει μέρος στον συμπαντικό χορό.

Σε κάθε μας σχέση κυριαρχεί το δούναι και λαβείν. Η προσφορά μετατρέπεται σε αποδοχή και η αποδοχή γίνεται και πάλι προσφορά. Όσα περισσότερα προσφέρεις, με έναν τρόπο που μόνο το σύμπαν γνωρίζει, θα επιστρέψουν σε εσένα πολλαπλάσια.

Καθετί που έχει αξία στην ζωή μας πολλαπλασιάζεται μόνο όταν το προσφέρεις πρώτα εσύ. Η προσφορά σου θα πρέπει να γίνεται από καρδιάς, αν δεν επιθυμείς πραγματικά να δώσεις τότε καμία ενέργεια δεν θα επιστρέψει πίσω σε εσένα. Αυτό που κρύβεται πίσω από κάθε προσφορά είναι η πρόθεση, αν αυτή είναι τυλιγμένη με την κορδέλα της ειλικρίνειας και της αγάπης τότε τα ‘’δώρα’’ που εσύ θα λάβεις πίσω θα είναι αμέτρητα.

Η εφαρμογή του Νόμου της Προσφοράς είναι απλή, αν επιθυμείς την χαρά στην ζωή σου τότε πρόσφερε την χαρά πρώτος εσύ. Αν επιθυμείς την αγάπη, μάθε πρώτα εσύ να αγαπάς τους άλλους ειλικρινά. Αν θέλεις προσοχή, δώσε την δική σου πρώτα. Αν θέλεις υλική αφθονία, βοήθησε πρώτα τους άλλους να την αποκτήσουν. Εν ολίγης, εάν επιθυμείς όλα τα όμορφα πράγματα να έρθουν σε εσένα, φρόντισε να τα προσφέρεις πρώτα εσύ ‘’σιωπηλά’’ .

Για να θέσεις σε λειτουργία τον Νόμο της Προσφοράς, ξεκίνα με το να προσφέρεις. Να προσφέρεις όχι υλικά, οι πιο σπουδαίες προσφορές στην ζωή δεν είναι υλικές. Να προσφέρεις την καλημέρα σου, ένα λουλούδι, μια σιωπηλή ευλογία, την προσοχή και την εκτίμηση σου. Έχε ως κανόνα, στην κάθε σου μέρα να προσφέρεις κάτι. Όταν βρεθεί κάποιος στον δρόμο σου, πρόσφερέ του σιωπηλά ευχές, όπως ευτυχία, χαρά και ευημερία. Η σιωπηλή προσφορά έχει τρομερή δυναμική.

Στην συνέχεια μάθε να αποδέχεσαι με ευγνωμοσύνη όλα τα δώρα που σου έχει προσφέρει η ζωή. Ο ήχος του θροΐσματος των φύλλων, τα πουλιά που κελαηδούν έναν μελωδικό σκοπό, το αεράκι που απαλά χαϊδεύει το πρόσωπο σου, ο ήλιος που ζεσταίνει την καρδιά και το σώμα σου . Οι άνθρωποι σου, οι οικογένεια σου που λυτρωτικά σε ντύνει με ανιδιοτελή αγάπη.

Αποφάσισε πως θα κάνεις μέρος της ζωή σου την ασταμάτητη ροή των πιο πολύτιμων δώρων που αυτή σου προσφέρει: τα αγαθά της φροντίδας, της τρυφερότητας, της αγάπης και της εκτίμησης. Όποιον συναντάς, ευχήσου γι’ αυτόν, ευχήσου του σιωπηλά να έχει πάντα αγάπη, ευτυχία, χαρά και ευημερία στην ζωή του.

Μην ξεχνάς η ζωή αποτελείται από μια συνεχόμενη ροή ενέργειας. Αυτή η ασταμάτητη ροή αποτρέπει τη στασιμότητα και δίνει πραγματικό νόημα στον κόσμο και την ύπαρξη μας. Ότι επιθυμείς και αναζητάς να το επιθυμείς και για τους άλλους, τότε αυτό που θέλεις θα έρθει σε εσένα από μόνο του.

Να θυμάσαι ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που παίρνουν περισσότερα, αλλά αυτοί που δίνουν περισσότερα.

Βασισμένο στον Νόμο της Προσφοράς του Deepak Chopra.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα