6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για έναν άνδρα

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για έναν άνδρα

Κάθε άντρας θέλει μια γυναίκα που να ανταποκρίνεται στην καλύτερή του πλευρά, στα ευγενικά του αισθήματα και στα υψηλά του ιδανικά, και μια άλλη γυναίκα που να τον βοηθάει να τα ξεχνάει όλα αυτά.

Ένα αγόρι μεταμορφώνεται σε άνδρα ακολουθώντας το κοινωνικά αποδεκτό ανδρικό προτύπο. Όπως του έμαθαν πως πρέπει να είναι. Του είπαν πως τα αγόρια δεν κλαίνε. Του είπαν πως τα αγόρια δεν μπορούν να πάνε μπαλέτο. Του είπαν πως δεν μπορεί να του αρέσει το ροζ χρώμα. Του είπαν πως πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και να μην ζητά ποτέ βοήθεια. Του είπαν πως δεν πρέπει να δείχνει πολύ χαρούμενος και πως πρέπει να φαίνεται δυνατός, γιατί έτσι είναι οι άνδρες δυνατοί και σκληροί. Έτσι του είπαν.

Μιας και τα περισσότερα αγόρια μεγαλώνουν βάση των παραπάνω «δεν» και «πρέπει», είναι αρκετά δύσκολο να ανακαλύψουμε την πραγματική προσωπικότητα ενός άνδρα. Να δούμε πίσω από το προσωπείο που η κοινωνία μας του έχει φορέσει ώστε  να μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτός.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλα τα στερεότυπα έχουν καταρριφθεί, είμαι όμως σίγουρη πως έχει αλλάξει η προοπτική. Είμαι πεπεισμένη πως στην εποχή που διανύουμε είναι λιγότερες οι οικογένειες που ακολουθούν αυτά τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» και πως ενθαρρύνουν τα αγόρια τους να είναι απλά ο εαυτός τους.

Σαν γυναίκες έχουμε την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε πώς είναι και πως νιώθει ένας άνδρας ακόμα και αν δυσκολεύεται ακόμα και ό ίδιος να το δει.

Ένας άνδρας :

Είναι συναισθηματικά ευάλωτος ακόμα και αν μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένος από ατσάλι.

Ίσως η ένδειξη συναισθηματικής και σωματικής αδυναμίας μπορεί να μην ταιριάζει και πολύ στο προφίλ του. Ο άνδρας έχει αυστηρό ύφος, έχει θυμωμένο φρύδι και συνάμα γοητευτικό βλέμμα, έχει σταθερό κορμό και στιβαρά μπράτσα, είναι σωματοφύλακας βρε παιδί μου. Τα παραπάνω είναι μερικά «όπλα» που τον βοηθάνε να καλύψει οποιαδήποτε έκφραση ευπάθειας και αδυναμίας.

Είναι ευάλωτος και μάλιστα γίνεται ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια του να το κρύψει. Έχει μεγάλη ανάγκη από μια αγκαλιά και όταν του την προσφέρεις θα νιώσεις αυτήν του την λαχτάρα στους χτύπους της καρδιάς του. Τα συναισθήματα του είναι όλα εκεί μέσα σε αυτό το καλά καλυμμένο από δύναμη σώμα. Να τα ξυπνάς  και να τα αγκαλιάζεις που και που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Φοβάται πολύ παραπάνω απο εσένα

Πολλές οι ευθύνες που έχει στο μυαλό του, μεγάλη η λίστα του και το συννεφάκι του φόβου παραμονεύει πάνω από κάθε κίνηση που θέλει να κάνει. Άσε που του έμαθαν πως δεν μπορεί να πληγωθεί και να πονέσει.. Έτσι φοβάται μήπως και τελικά πληγωθεί. Του έχει δοθεί ο ρόλος του προστάτη, δεν έχει το πλεονέκτημα να νιώσει εκτεθειμένος. 

Εξάλλου πως θα μπορούσε, αφού το μήνυμα που λάμβανε ασταμάτητα όταν ήταν αγόρι ήταν ξεκάθαρο : «Δεν με νοιάζει πως αισθάνεσαι, απλά φέρσου σαν άνδρας». Ο άνδρας είναι δυνατός, είναι σκληρός, πρέπει να γυμνάζεται, να ακολουθεί οπωσδήποτε το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, κάποια πολεμική τέχνη ίσως;! Όχι όμως το χορό!. Δεν μπορεί να είναι ευαίσθητος και φυσικά δεν επιτρέπεται να δείξει φόβο ή αδυναμία.

Όσο πιο «σκληρή» είναι η εικόνα ενός άνδρα να είσαι σίγουρη πως είναι άλλο τόσο ευαίσθητη και χτισμένη με το συναίσθημα του «φόβου» να παραμονεύει.

Δεν θα ζητήσει ποτέ βοήθεια αλλά την χρειάζεται όσο και εσύ.

Αν ζητήσεις βοήθεια δείχνει πως είσαι αδύναμος. Όπως είπαμε και  παραπάνω η ένδειξη αδυναμίας είναι απαγορευτική για έναν αληθινό άνδρα. Παρά το γεγονός πως μοιάζει ανεξάρτητος και παντοδύναμος, δεν είναι. Χρειάζεται βοήθεια ακόμα και αν δεν μπορεί να βρει την δύναμη να την ζητήσει. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και χρειάζεται ο ένας τον άλλο για να προχωρήσει μπροστά. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε.

Νιώθει μεγάλη ανασφάλεια  

Πως μπορείς να νιώθεις ασφάλεια σε μια κοινωνία που ουσιαστικά σου απαγορεύει να εκφράζεις την δική σου αλήθεια, να είσαι όπως ακριβώς νιώθεις;! Ένας άνδρας ακολουθεί από μικρό παιδί τις τελίτσες μέσα από τις οποίες στο τέλος θα φτάσει να είναι όπως προστάζει η κοινωνία να είναι. Γεμίζει η ψυχή του με ανασφάλεια και δεν έχει πίστη στον εαυτό του. Αν δεν έχει πίστη στον ίδιο του τον εαυτό πως θα εμπιστευτεί τους άλλους;!

Όταν έρχεται το βράδυ, αυτό που αναζητά είναι να ακούσει πως τον αγαπάς και πως μέσα στο καταφύγιο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει γι’ αυτόν και την οικογένεια του, είναι και αυτός ασφαλής. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα η ασφάλεια, είναι πολύ όμορφο ο άνδρας της ζωής σου να νιώθει το ίδιο ασφαλής μαζί σου όσο νιώθεις και ΄συ!

Έχει ανάγκη από την προσοχή σου

 Ίσως προσπαθεί να λάθος τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον σου. Όπως για παράδειγμα με το να περιμένει την σωστή στιγμή για να σε διορθώσει. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, απλώς την επόμενη φορά που θα συμβεί σκέψου πως δεν έχει να κάνει με ‘σένα αλλά με τον ίδιο. Είναι ένας τρόπος να νιώσει πως αξίζει. Παρόλο που αξίζει τόσο πολύ, δεν το γνωρίζει!  Την επόμενη φορά, κάνε εσύ το πρώτο βήμα.. Πες του πόσο σημαντικός είναι για ΄σένα και πόσο πολύ εκτιμάς όλα αυτά που με τόσο κόπο προσπαθεί να προσφέρει.

Κρύβει ένα μικρό αγόρι μέσα του

Αυτό το μικρό εσωτερικό παιδί που κρύβουμε όλοι τόσο καλά μέσα μας. Περιμένει με προσμονή  να πάρει ακόμα την αγάπη που ίσως να στερήθηκε μικρός. Στην πλειοψηφία τους, οι εκρήξεις έντασης που όλοι βγάζουμε έχουν τις ρίζες τους εκεί.. στα παιδικά μας χρόνια. Αυτό το μικρό αγόρι λαχταράει να λάβει προσοχή, να λάβει αγάπη και εκτίμηση και πάνω απ’ όλα λαχταρά την αποδοχή. Αυτήν που στερήθηκε ενώ θα έπρεπε να είναι διάχυτη στην κάθε του κίνηση.

Γιατί τι είναι η αγάπη; Αγάπη είναι να σε αποδέχομαι, να σε αφήνω να εκφράζεσαι όπως ακριβώς νιώθεις και να σε στηρίζω όποτε με χρειαστείς. Αυτό είναι ανιδιοτελής αγάπη.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα