Αν θέλεις να θυμάσαι τις αναμνήσεις σου, θα πρέπει πρώτα να τις ζήσεις..

Τι σε κρατάει μακριά από το τώρα

Τι σε κρατάει μακριά από το τώρα

Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν είσαι απασχολημένος με άλλα σχέδια

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε πως, το γεγονός ότι σκεφτόμαστε πολύ, μας τρώει πολύτιμο χρόνο. Ίσως να μας κοστίζει την ψυχική μας ηρεμία, ίσως την ευτυχία μας, ίσως ακόμα και την πολύτιμη ζωή μας. 

Το μυαλό μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα, τροφοδοτούμενο με την ίδια καθημερινή ροή ειδήσεων που εσύ του προσφέρεις. Ασυναίσθητα του δίνεις την προσοχή σου, θεωρείς το περιεχόμενο του συναρπαστικό, πιο συναρπαστικό από την ζωή που κυλάει δίπλα σου ενώ εσύ είσαι απόν. Καθώς η λίστα των υποχρεώσεων μεγαλώνει, η συνειδητή συμμετοχή στην ζωή σου γίνεται όλο και πιο σπάνια.

Δεν απολαμβάνεις το πρωινό σου γιατί σκέφτεσαι πως θα βγει το πρόγραμμα της ημέρας, δεν ζεις τις στιγμές με τους αγαπημένους σου γιατί έχεις ένα κάρο λόγους να σε αγχώνουν για το μέλλον, ολοκλήρωσες το μεσημεριανό σου χωρίς καλά καλά να καταλάβεις τι περιλάμβανε. Το σώμα σου οδηγεί το αυτοκίνητο προς την δουλειά ενώ εσύ και πάλι λείπεις. Σκέφτεσαι την κουβέντα που έκανες χθες με την φίλη σου που βρίσκεται σε συναισθηματικό αδιέξοδο.

Τα σύννεφα παρελαύνουν στον όμορφο ουρανό και ο ήλιος ρέει μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου σου πλημμυρίζοντας σε με φως. Τα δέντρα μοιάζουν να αγκαλιάζονται καθώς το αεράκι φέρνει το φύλλωμα τους όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο. Μα εσύ που είσαι; Πάλι λείπεις. Μετράς τις μέρες για το Σαββατοκύριακο, που όταν με το καλό φτάσει θα σκέφτεσαι το πρόγραμμα της νέας εβδομάδας. Έχασες το σήμερα, έτσι θα χάσεις και το αύριο .. θα γεμίσεις χαμένα χθες και μια ζωή που τελικά δεν κατάφερες να ζήσεις γιατί ‘’έτρεχε’’. Συμβαίνει.. απλά συμβαίνει.

Υπάρχουν μόνο δυο τρόποι για να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι θαύμα.

Οι ταινίες του παρελθόντος και τα προσεχώς του μέλλοντος τραβούν την προσοχή σου από το ΤΩΡΑ! Είναι σαν να σε ζηλεύουν και θέλουν να σου κλέψουν την ομορφιά της παρούσας στιγμής, χωρίς να σε αφήνουν να τη ζεις. Μα η ζωή σ ’αγαπάει, αγάπησε τη και εσύ.

Πάρε πίσω τον έλεγχο του νου καθώς το παρελθόν και το μέλλον δεν έχουν καμία θέση στο παρόν σου. Αυτό που έχει συμβεί ανήκει στο παρελθόν και αυτό που ίσως σκέφτεσαι πως θα συμβεί αύριο ίσως να μη γίνει ποτέ τελικά. Η ζωή είναι τώρα και τρέχει σε απευθείας μετάδοση, οι ταινίες του παρελθόντος και του μέλλοντος δεν έχουν καμία αληθινή υπόσταση.

Μην την αφήνεις να φεύγει απαρατήρητη. Κοιτάζοντας πίσω τις μέρες, τις εβδομάδες, τα χρόνια, θα σου μοιάζουν με ένα θολό τοπίο. Επέστρεψε και συνδέσου με το τώρα. Το παρελθόν δεν υπάρχει μα ούτε και το μέλλον. Αυτό που υπάρχει αληθινά είναι αυτή η στιγμή, βρίσκεσαι εδώ, σε αυτό το σώμα και αντικρίζεις τον κόσμο και την ζωή μέσα από αυτά τα μάτια.

Αν θέλεις να θυμάσαι τις αναμνήσεις σου, θα πρέπει πρώτα να τις ζήσεις.

Εμπρός λοιπόν, άφησε πίσω την τελειομανία σου. Προσφέρεις το καλύτερο που μπορείς και αυτό είναι όλο. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα κυνηγώντας την τελειότητα είναι η αποτυχία. Σταμάτα να την αναζητάς, δώσε αυτό που μπορείς και νιώσε καλά με αυτό.

Άρχισε να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματα σου που για καιρό αγνοούσες. Όσο τα αγνοείς τόσο θα σου κλέβουν πολύτιμο χρόνο από το τώρα. Το μυαλό δημιουργεί τα συναισθήματα και τα συναισθήματα  οδηγούν στις πράξεις. Σκέψου θετικά και τότε τα θετικά  συναισθήματα θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του μυαλού σου.

Όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά, πάρε μια βαθιά ανάσα. Κλείσε τα μάτια και σκέψου την δύναμη που έχεις, θυμήσου πως είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις κάθε καταιγίδα. Εξάλλου είναι γνωστό, καμία καταιγίδα δεν διαρκεί για πάντα. Υπάρχουν και αυτές για να εκτιμάμε λιγάκι παραπάνω τις ηλιόλουστες μέρες.

Αγάπησε και νιώσε ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που ήδη έχεις και σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να έχεις. Η στιγμή αυτή που ζεις τώρα είναι μοναδική, δεν θα έρθει ποτέ πίσω. Αιωρούμαστε μεταξύ του παρελθόντος και μέλλοντος. Αυτή η αιώρηση μας κοστίσει το τώρα. Δεν απολαμβάνουμε την ζωή και βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση της ευτυχίας μας.

Μην αφήνεις άλλο τον εαυτό σου να είναι ένα ακόμα θύμα του χρόνου. Σταμάτα να νιώθεις αγωνία για το μέλλον μιας και δεν είναι στο χέρι σου να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις. Δεν μπορείς να εξαργυρώσεις τις χαμένες σου στιγμές. Επέτρεψε στον εαυτό σου να ζει το τώρα και άφησε την ζωή να φροντίσει για τα υπόλοιπα.

Μην περιμένεις τη ζωή. Μην κάνεις όνειρα γι’ αυτήν. Έχε στο μυαλό σου, ανά πάσα στιγμή, ότι το θαύμα βρίσκεται στο εδώ και στο τώρα.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα