Τι σημαίνει ν’αγαπας αληθινά

Τι είναι αλήθεια αυτό που αναζητά ο άνθρωπος στην αγάπη

Να είσαι εκεί. Να είσαι ανοιχτός. Να είσαι ειλικρινής. Να είσαι ευγενικός. Να είσαι πρόθυμος να ακούσεις, να κατανοήσεις, να αποδεχτείς, να υποστηρίξεις και να συγχωρήσεις. Αυτό σημαίνει να αγαπάς.

Μπροστά στην αγάπη στέκεσαι γυμνός, ευάλωτος και ανοιχτός να ζήσεις τα πιο δυνατά συναισθήματά που υπάρχουν. Η αγάπη κάνει τα πάντα να ανθίζουν, η αγάπη προκαλεί εκρήξεις αισθήσεων, των πιο όμορφων αλλά και τον πιο σκληρών . Στην αγάπη ρισκάρεις, μπορεί να βιώσεις την απόλυτη συναισθηματική ευτυχία αλλά και μπορεί να βρεθείς, από την μια στιγμή στην άλλη, πιο μόνος από ποτέ. Και πάλι όμως η πόρτα να μένει ανοιχτή, μην κλείνεις ποτέ την πόρτα στην αγάπη.

Τι επιθυμεί η αγάπη ;

Η αγάπη σε θέλει παρόν

Η αγάπη χρειάζεται την παρουσία σου, απελευθερώσου από τυχόν φοβίες και σκέψεις αχρείαστες. Να είσαι εκεί και να την αναγνωρίσεις, να την αφήσεις να σε τυλίξει. Μπορεί να πιστεύεις πως η αληθινή αγάπη εντάσσεται στην κατηγορία των μυθικών συναισθημάτων. Μπορεί να πιστεύεις ακόμα πως ο ιδανικός σύντροφος ανήκει και αυτός στην κατηγορία των μυθικών ή των σπάνιων πλασμάτων. Δεν είναι αλήθεια! Κάποιος είναι εκεί έξω για ‘σένα, έτοιμος και περιμένει να σε αγαπήσει.

Αν επιθυμείς να γνωριστείς με το αληθινό πρόσωπο της αγάπης, επικεντρώσου στο πρόσωπο απέναντι σου και όχι στο δικό σου. Η αγάπη δεν μπορεί να μεγαλώσει και να ευδοκιμήσει αν εσύ ντυθείς όμορφα και περιποιηθείς στον εαυτό σου, με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο σε εσένα. Άνοιξε το βλέμμα σου και τότε η αγάπη θα εμφανιστεί και θα ξεδιπλωθεί. Θα εμφανιστεί, όταν καταφέρεις να βρεις τον τρόπο να σταματήσεις να σκέφτεσαι μόνο με την λογική. Δώσε προσοχή στα συναισθήματα σου, άκου και την καρδία σου, έχει τόσα πολλά να σου πει.

Όταν αγαπάς κάποιον, το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις είναι η παρουσία σου. Πώς μπορείς να αγαπάς αν δεν είσαι εκεί;

Η αγάπη θέλει την πόρτα της καρδιά σου ανοιχτή

Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει. Όταν η αγάπη είναι δυνατή μπορεί να μετακινήσει ολόκληρα βουνά. Δεν μπορείς να την μοιραστείς και να την βιώσεις αν κρατάς την καρδιά σου κλειστή. Όταν πληγωνόμαστε, χτίζουμε τείχος προστασίας. Το συναίσθημα του φόβου γίνεται γιγάντιο, έτσι δημιουργούμε ασυναίσθητα ένα πεδίο ασφαλείας για να μην πληγωθούμε ξανά. Μένοντας ασφαλής μέσα σε αυτό το πεδίο τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά, καθώς πιστεύουμε πως τα έχουμε όλα υπό τον έλεγχο μας.

Ξέρεις κάτι, μπορείς να είσαι ανοιχτός και παράλληλα να προστατεύεις εκείνο το ‘’πολύ’’ σου. Τα πιο βαθιά σου κομμάτια δεν χρειάζεται να τα εκθέτεις, μπορείς έτσι να σε προστατεύσεις. Μοιράσου τον εαυτό σου, τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου αλλά μέχρι εκεί που αυτό δεν θα είναι επιζήμιο για εσένα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα μπορούσες να έχεις, είναι μια ανοιχτή καρδιά.

Η αγάπη θέλει να είσαι ειλικρινής απέναντι της αλλά και απέναντι στον εαυτό σου

Η αγάπη σε θέλει όπως ακριβώς είσαι. Αγαπά τον πραγματικό εαυτό σου, την ειλικρίνεια σου, τις ατέλειες σου, την προσωπική σου μαγεία. Αν προσπαθείς να μεταμφιέσεις τον αληθινό σου εαυτό ενεργοποιείς θέσεις ασφαλείας στον δέκτη. Το αποτέλεσμα θα είναι να ενεργοποιηθεί ο έμφυτος ανθρώπινος συναγερμός του. Όταν κάποιος δεν είναι ειλικρινής, το αντιλαμβάνεσαι, απλώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανεκτικοί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και άλλοι που δεν είναι.

Η αγάπη θέλει τους καλούς σου τρόπους

Το να είσαι ευγενικός στην αγάπη σημαίνει να βρεις την δύναμη να αποδεχθείς ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταποκρίνονται πάντα στις δικές σου προσδοκίες. Να είσαι ευγενικός στην αγάπη σημαίνει να προσφέρεις στον άλλο το περιθώριο να μπορεί να ενεργεί και να ανταποκρίνεται σε όποια κατάσταση, με τον τρόπο που μπορεί και αυτό να είναι για ΄σένα εντάξει. Να είσαι ευγενικός στην αγάπη σημαίνει να φροντίζεις να μην πληγώνεις τα συναισθήματα του άλλου ακόμα και αν εσύ είσαι απογοητευμένος, γιατι πολύ απλά αυτό μπορούσε να προσφέρει.

Η αγάπη θέλει να είσαι εκεί και να την ακούς

Η αγάπη είναι συνομιλία, δεν είναι μονόλογος. Η αγάπη προκειμένου να ανθίσει θέλει να την ακούς. Θέλει να ακούς τις ανησυχίες, τις αμφιβολίες αλλά και τα λόγια της αγάπης. Έτσι θα είσαι σε θέση να προσφέρεις βοήθεια, υποστήριξη και να νιώσεις με τον τρόπο αυτό μια αληθινή σύνδεση μαζί της. Για να μιλήσεις την γλώσσα της αγάπης θα πρέπει πρώτα να την μάθεις, να την προσέξεις, να την ακούσεις!

Το πρώτο καθήκον της αγάπης είναι να ακούσεις.

Η αγάπη θέλει να είσαι πρόθυμος να την καταλάβεις

Όταν μάθεις να ακούς την αγάπη έχεις διανύσει την μισή απόσταση για την εκμάθησή της γλώσσας της. Η άλλη μισή απόσταση έχει να κάνει με την ένδειξη κατανόησης, δηλαδή όχι μόνο να ακούς αλλά να καταλαβαίνεις τι ακούς. Αυτό συνεπάγεται την υιοθέτηση μιας ανοιχτής προοπτικής, μπορεί αυτή να είναι αντίθετη με τα προσωπικά σου πιστεύω αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς πως είμαστε όλοι ίσοι αλλά και διαφορετικοί. 

Δεν πρέπει να υιοθετήσεις την όποια διαφορετική αντίληψη, απλώς να δεχτείς ότι θα μπορούσε να υπάρχει και αυτή ή διαφορετική, αλλά εξίσου αποδεκτή, άποψη. Μην την φοβάσαι την αγάπη, είναι αρκετά μεγάλη για να δεχτεί και να διαχειριστεί πολλές διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφίες.

Η αγάπη θέλει την υποστήριξη σου

Η αγάπη δεν επιθυμεί να βάλεις αυτή πάνω από εσένα, επιζητά μόνο την υποστήριξη σου. Δεν επιθυμεί να παραγκωνίσεις τις προσωπικές σου επιθυμίες και τα συναισθήματα σου. Επιθυμεί μόνο, όταν νιώθει πως τα συναισθήματα της γίνονται βουνό και την πνίγουν μη μπορώντας να απομακρυνθεί από αυτά, να είσαι εκεί και να την υποστηρίξεις. 

Η αγάπη επιθυμεί να υποστηρίζει ο ένας τον άλλο, αυτό μόνο. Ίσως αυτό να σημαίνει να θέσεις σε αναμονή για λίγο τις δικές σου προσωπικές μάχες και να προσφέρεις λίγη από την δύναμη σου στον άλλο.

Η αγάπη θέλει την προθυμία σου να προσφέρεις συγχώρεση

Είναι δεδομένο πως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις συνοδεύονται από λάθη και παρεξηγήσεις. Μπορεί η αγάπη να επιθυμεί αυτές τις παρεξηγήσεις και τα λάθη να τα δούμε σαν μια ευκαιρία για μεταμφίεση της.

Κατακλυζόμαστε από σενάρια του μυαλού, από ανήσυχες σκέψεις που μας γεμίζουν άγχος ακόμα και για τα πιο ασύμαντα. Όταν μάθεις να προσφέρεις συγχώρεση, η αγάπη θα μοιάζει πολύ μεγαλύτερη ενώ το λάθος τόσο δα μικρό. Μην αφήσεις ένα λάθος να καταστρέψει κάτι τόσο όμορφο όπως η αγάπη.

Μην τη φοβάσαι την αγάπη! Εμπρός, ανοιξε την πόρτα και άφησε την να σε ταξιδέψει παρέα με τα πιο όμορφα συναισθήματα σου. Φαντάσου να αισθάνεσαι σιγουριά, να είσαι ένας άνθρωπος ειλικρινής και ευγενικός σε κάθε σου σχέση. Να είσαι άνθρωπος πρόθυμος να ακούς, να κατανοείς, να αποδέχεσαι , να υποστηρίζεις και να συγχωρείς. Τότε αυτό το απόρθητο πεδίο δύναμης που σε είχε κρατήσει μακριά της τόσο καιρό θα γκρεμιστεί.

Ζήσε με την αγάπη μάτια μου!

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα