Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου

3 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

3 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Από όλες τις σχέσεις που έχεις στην ζωή σου, η πιο σημαντική και πιο ξεχωριστή είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Εκεί βρίσκεται η πηγή όλων σου των συναισθημάτων και κατ’ επέκταση της ίδιας σου της ζωής.

Είναι τόσες πολλές οι ευθύνες, οι καθημερινές ανησυχίες, τα προβλήματα που ξεπηδούν από το πουθενά. Έτσι είναι πολύ εύκολο να βάλεις τις προσωπικές σου ανάγκες πίσω και να ορμίσεις με φόρα σε όλα τα παραπάνω. Τις περισσότερες φορές αποτελεί μονόδρομο. Με πόση ευκολία ξεχνάς εσένα με την ολισθηρή κλίση των υποχρεώσεων να αυξάνεται συνεχώς και εσύ απλά να την ακολουθείς.

Παρακάτω σου έχω τρεις τρόπους που μπορούν να σου δώσουν μια ώθηση ανατροπής πορείας, να πας πίσω, να βρεις λιγάκι εσένα .

  • Νιώσε καλά με τον εαυτό σου

Κάνε κάτι μικρό κάθε μέρα μόνο για εσένα. Μπορεί να έχει κόστος αλλά μπορεί και όχι. Μπορείς να συμπεριλάβεις την γυμναστική στην καθημερινότητα σου. 30 λεπτά για αρχή είναι υπέρ αρκετά, εντός ή εκτός σπιτιού. Ο δείκτης αυτοεκτίμησης θα αρχίσει να ανεβαίνει από την πρώτη κιόλας μέρα.

Επένδυσε στην αγορά μιας καλής κρέμας για την περιποίηση του προσώπου σου. Η σωστή φροντίδα του δέρματος και τα αποτελέσματα της θα σε κάνουν πολύ χαρούμενη. Η φροντίδα των μαλλιών επίσης, ένα νέο κούρεμα και μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου θα τα κάνουν να είναι και να φαίνονται υγιή.

Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. Κάνε κάτι μόνο για εσένα. Ο καθένας μας χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του και μάλιστα ποιοτικό χρόνο. Έτσι μόνο μπορεί να δει τα πράγματα καθαρά, μένοντας για λίγο μόνος με τον εαυτό του.

  • Μίλα στον εαυτό σου με τα καλύτερα λόγια

Εκφράσεις όπως : « Δεν θα τα καταφέρω πότε», «Ποια είμαι εγώ για να αξίζω κάτι καλό», «Αυτή είναι η ζωή μου δεν μπορώ να την αλλάξω», είναι απλά απαγορευτικές. Ως γνωστόν με ότι τρέφεις το μυαλό σου.. αυτό γίνεσαι. Αν το μόνο που λες στον εαυτό σου είναι πως δεν θα τα καταφέρεις τότε ναι δεν θα τα καταφέρεις. Δεν υπάρχει τίποτα επιζήμιο στην δημιουργία στόχων. Προκάλεσε τον εαυτό σου να αναπτυχθεί, να αλλάξει να μεταμορφωθεί.

Αν δεν νιώθεις καλά εκεί που βρίσκεσαι σημαίνει πως ακόμα δεν έχεις βρει τον σκοπό σου. Πρέπει να ανοίξεις το βλέμμα σου, να κοιτάξεις μπροστά, να βρεις το δικό σου προορισμό.
Εάν η ζωή σου έχει ανάγκη από αλλαγή, τόλμησε το! Δεν είναι ποτέ αργά, μην αφήνεις τον φόβο για το άγνωστο να σε κρατάει πίσω. Στήριξε εσένα και επιβράβευσε κάθε σου επιτυχία μικρή ή μεγάλη. « Η ζωή μου μου ανήκει και θα την ζήσω όπως επιθυμώ».

  • Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου

Εντόπισε αυτά που δεν σε κάνουν χαρούμενη, αυτά που ο δρόμος τους μοιάζει ατελείωτος και γεμάτος αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί να είναι η δουλειά, μπορεί μια προσωπική σχέση, μπορεί ακόμα και ο τόπος στον οποίο ζεις.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρεις γιατί δεν είσαι καλά. Θέλει δουλειά, θέλει μια ειλικρινή σχέση με τον εαυτό σου. Μην γυρίζεις όμως την πλάτη, βρες την δύναμη να τα αντικρίσεις. Αφού τα εντοπίσεις σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξει η προοπτική. Τι μπορείς να κάνεις και να αντιστρέψεις αυτά που σε φθείρουν σε θετική επιρροή και κινητήρια δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα