Πως να διατηρήσεις την θετικότητα σου απέναντι σε έναν αρνητικό άνθρωπο

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν αρνητικό άνθρωπο

Ακολουθούν 6 συμβουλές αυτοπροστασίας απο έναν αρνητικό άνθρωπο

Μερικές φορές η ζωή σας δίνει δύο επιλογές: να ‘χάσετε’ τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, μην επιλέξετε να χάσετε τον εαυτό σας.

Αναζητάς τρόπους να προστατεύσεις την προσωπική σου ηρεμία από τους αρνητικούς ανθρώπους; Παρακάτω σου έχω 6 μικρά και θαυματουργά εργαλεία που μπορεί να σε βοηθήσουν να ανταποκριθείς κατάλληλα σε ένα αρνητικό άτομο.

Φαντάσου πως περικλείεσαι από μια ασπίδα λευκού φωτός, όρισε την ως ασπίδα συναισθηματικής προστασίας.

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο όμως σε πληροφορώ πως αυτή η ασπίδα με έχει προστατεύσει πολλές φορές από αρνητικά κύματα. Είναι πολύ χρήσιμο να οραματίζεσαι αυτήν την ασπίδα λευκού φωτός να περιβάλει όλο σου το σώμα. Αυτή η ασπίδα συμβολίζει τα προσωπικά σου όρια. Είναι το μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η ενέργεια του ανθρώπου που κάνει διάλογο μαζί σου, μέχρι το σημείο που δεν σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο (λεκτικό, σωματικό, ψυχολογικό). Έτσι διαφυλάσσεις την συναισθηματική σου ευημερία.

Αναγνώρισε πως το άτομο που έχεις απέναντι κουβαλάει βαρύ φορτίο πόνου

Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι σχέδια έχει για εμάς. Πολλοί συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι με επαναλαμβανόμενες δυσάρεστες καταστάσεις. Από ένα σημείο και έπειτα παραδίδονται σε αυτό τον αρνητικό τυφώνα που τους περικυκλώνει και όντας αρνητικά προκατειλημμένοι έλκουν ασυναίσθητα ακόμα περισσότερο αρνητισμό. Σταματούν να ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει και έτσι καταλήγουν να είναι μόνιμοι πομποί αρνητικής ενέργειας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι αντιμετωπίζει αυτός ο άνθρωπος που στέκεται απέναντι μας και είναι γεμάτος θυμό και αγανάκτηση. Πολλοί επιλέγουν να κρατούν τον πόνο μέσα τους, δύσκολο. Άλλοι τον εξωτερικεύουν, ίσως όχι με το σωστό τρόπο. Μπορείς να αποκριθείς με αναγνώριση της δύσκολης θέσης που βρίσκεται ο άλλος, μπορείς αντί να θυμώσεις μαζί του να στείλεις από μέσα σου την αγάπη και μια μικρή προσευχή να τον συνοδεύει.

Πάρε μια βαθιά αναπνοή

Μια βαθιά αναπνοή θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ψύχραιμος και συγκεντρωμένος, να έχεις τον έλεγχο. Εστιάζοντας στην αναπνοή σου, δημιουργείς ένα διάφανο τείχος προστασίας απέναντι στην αρνητικότητα του. Η εστίαση στην αναπνοή χρησιμεύει ως ασπίδα προστασίας σε κάθε αρνητική λέξη που εκτοξεύεται από τον πομπό.

Μην ξεχνάς πως για τον αρνητικό ανθρώπο, το δράμα είναι κάτι σαν οξυγόνο. Ζουν και αναπνέουν μέσο αυτού. Μην τον αφήνεις να πάρουν το δικό σου καθαρό οξυγόνο, συνέχισε να αναπνέεις αργά και σταθερά.

Μην παίρνεις προσωπικά τον αρνητισμό του

Γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολο να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, πολύ περισσότερο αν ανήκεις στην ομάδα των ιδιαίτερα συναισθηματικών ανθρώπων. Απλώς κάνε μια υπενθύμιση στον εαυτό σου πως αν τελικά οικειοποιηθείς τα ‘’ αρνητικά μηνύματα’’ που προσπαθεί να σου στείλει κάποιος, πως αυτό που θα καταφέρεις είναι να δώσεις μια ακόμα νίκη στον αρνητικό πομπό. Θα καταφέρει να επιμηκύνει ακόμα περισσότερο το εύρος επιρροής της αρνητικότητας του. Μην αφήσεις κάτι τέτοιο να συμβεί.

Μην γίνεσαι μέρος ενός δραματικού διαλόγου

Ο αρνητικός άνθρωπός δύσκολα αλλάζει προοπτική. Έχει την ικανότητα να δει και να αντιληφθεί τον κόσμο μόνο μέσα από τα δικά του μάτια. Ο διάλογος μαζί τους καταλήγει να είναι εξαντλητικός. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρίσκει παντού μπροστά του τα λάθη των άλλων και φυσικά είναι ‘’τυφλός’’ όταν πρόκειται για τα δικά του. Πιστεύει πως δεν κάνει ποτέ λάθη, είναι απλά όλος του ο κόσμος ένα λάθος και αυτός θύμα του.

Δεν μπορείς να έρθεις σε αντιπαράθεση με ένα αρνητικό άτομο. Έχεις μόνο την επιλογή να παραμείνεις θετικός και ήρεμος χωρίς να ταράξεις τα ήρεμα νερά σου. Η παραμονή στην θετικότητα σου, σου προσφέρει αυτομάτως μια σπουδαία νίκη.

Διατήρησε το χαμόγελό σου όσο περισσότερο μπορείς

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανταποκρίνεσαι με αρνητικότητα σε ένα αρνητικό άτομο. Αν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του υπενθυμίζεις και να του επιβεβαιώνεις πόσο δίκιο έχει που σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεται. Πόσο σκληρός, μάταιος και άκαρδος είναι αυτός ο κόσμος.

Το χαμόγελο σου και η αισιόδοξη ανταπόκρισή σου είναι τα μόνα που μπορούν να προσφέρουν λίγη από την θετική σου ενέργεια σε αυτόν. Ποιος ξέρει, ίσως αυτό να αποτελεί το κλειδί για να γίνει λιγότερο αρνητικός. Θα είσαι η απόδειξη ότι οι ήρεμοι και καλοί άνθρωποι υπάρχουν ακόμα εκεί έξω, πως μπορεί ακόμα να ελπίζει στην ευγενική και πρόσχαρη ψυχή των ανθρώπων.

Μπορείτε να ορίσετε τη δική σας ζωή. Μην αφήνετε τους άλλους να γράψουν για εσάς την ιστορία της ζωής σας.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα