Πως πρέπει να φέρεται ο ιδανικός σύζυγος

Πως πρέπει να φέρεται ο ιδανικός σύζυγος

Κανόνες σωστής συμπεριφοράς που ακολουθεί ο ιδανικός σύζυγος

Είναι αυτός;! Κάπως έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο δυνατά και έντονα συναισθήματα που θα νιώσεις ποτέ σου. Θα το νιώθεις ξανά και ξανά  μέσα σε όμορφές αλλά και σε δύσκολες διαδρομές της ζωής σου και θα είναι το ίδιο όπως τότε που το βλέμμα σας συναντήθηκε για πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν οδηγίες που μπορείς να ακολουθήσεις και να ‘δημιουργήσεις’ την τέλεια σχέση. Πιστεύω στην εσωτερική ώθηση, αυτό που λέμε διαίσθηση ..όταν η φωνή μέσα σου σου λέει προχώρα .. ή μη θα πληγωθείς πολύ.

Τι κάνει έναν σύζυγό ξεχωριστό στην καρδία μιας γυναίκας;! Mα τα αληθινά συναισθήματα του.

  • Σε αγαπά γι’ αυτό που πραγματικά είσαι και στηρίζει τις επιθυμίες σου.

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτό σου, να είσαι αυθεντική, να μην προσποιείσαι  για να είσαι αρεστή. Ο άνθρωπος σου θα σταθεί πλάι σου για αυτό ακριβώς, υποστηρίζοντας τα όνειρα σου, τις ελπίδες σου ακόμα και τις πιο τρελές φιλοδοξίες σου.

  • Σου προσφέρει χρόνο.

Μια σύζυγος και μητέρα, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ χρόνο μόνη με τον εαυτό της. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειρίζεται τόσα πολλά μέσα στην ημέρα. Χρειάζεται ένα διάλειμμα για να κάνει την αγαπημένη της γυμναστική, να περπατήσει, να ακούσει την αγαπημένη της μουσική ή να διαβάσει λίγο από το αγαπημένο της βιβλίο. Επιστρέφοντας, θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να δώσει το καλύτερο του εαυτού της.

  • Θέλει να σε κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί μόνο έτσι είναι και αυτός.

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπει στην θέση σου έχοντας θετική επιρροή, να σε νιώσει και να σε βοηθήσει σε κάθε σου συννέφιασμα διώχνοντας τα σύννεφα μακριά και φέρνοντας κοντά σου φως!

  • Όταν προκύπτουν προβλήματα προσπαθεί από κοινού να βρείτε τρόπο να επιλυθούν.

Καμία σχέση δε είναι τέλεια και πάντα προκύπτουν ζητήματα που καλείτε να αντιμετωπίσει κάθε ζευγάρι αρκεί να είναι και οι δύο παρόν και πρόθυμοι να τα επιλύσουν.

  • Βγάζει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αυτό έχει  αντίκτυπο όχι μόνο στην προσωπική σου σχέση αλλά και σε όλες τις κοινωνικές διασυνδέσεις σου. Όταν βρίσκεσαι σε μια υγιή σχέση είσαι ευτυχισμένη και πιο αποδοτική σε όλα τα επίπεδα και αυτό συμβαίνει διότι βρίσκεται σε σωστή ισορροπία ο εσωτερικός με τον εξωτερικό σου κόσμο. Νιώθεις αποδεκτή και όλα τα άλλα μοιάζουν πρόκληση για σένα και όχι δυσκολία.

  • Σε σέβεται, σέβεται εσένα και τα θέλω σου.

 Ένας σύντροφος παύει να είναι σύντροφος και συνοδοιπόρος αν για οποιαδήποτε λόγο ή αφορμή γίνει βίαιος και σε πονέσει ψυχικά ή σωματικά. Και οι δύο εκδοχές πονάνε εξίσου. Αν κόβει τα φτερά σου στερεί την ελευθερία σου και αυτό κάθε άλλο παρά αγάπη είναι. Όσο για την σωματική βία δεν χρειάζεται να γίνει καν λόγος … απλά απομακρύνεσαι. Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε και μοιράζουμε συγχωροχάρτια, πρώτα απ’ όλα δεν σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του .. δεν θα σεβαστεί ποτέ εσένα.

  • Νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά πλάι του.

 Μπορεί η αγκαλιά του να σε κάνει να νιώσεις ασφαλής ανά πάσα στιγμή όντας το καταφύγιο σου.

Εύχομαι να αναγνωρίσες περισσότερα από ένα χαρακτηριστικά του συζύγου σου στα παραπάνω.  Να θυμάσαι κανένας μας δεν είναι τέλειος, έχουμε όλοι κουτάκια στο νου που όλο και κάποια αφορμή δίνεται και ανοίγουν. Αρκεί να είσαι δεκτική στο άνοιγμα τους, να τα αναγνωρίζεις και να τα δουλέυείς έτσι ώστε να χτίσεις  σε βάθος χρόνου όμορφες και ειλικρινείς σχέσεις. 

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα