Εσύ πρόλαβες να ζήσεις την ζωή που θέλεις

εσυ πρόλαβες να ζησεις την ζωη που θες

Ζήσε το σήμερα αυτό έχεις, το αύριο δεν ξέρεις αν θα υπάρχει

Δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που ακολουθεί κάθε νέο trend της εποχής. Για την ακρίβεια ποτέ δεν ήμουν. Στην πραγματικότητα δεν ένιωσα ποτέ ανεκπλήρωτη επειδή δεν ακολούθησα κάτι νέο που δεν με κέρδισε αρκετά. Πάντα έκανα αυτό που ένιωθα την στιγμή που το ένιωθα. Πολύ περισσότερο τώρα που έχω οικογένεια, λίγος ο χρόνος που μένει για να τον χάνω εκεί που νιώθω ότι η ενέργεια μου (εσωτερική και εξωτερική), με σταματά.

Δεν αφήνω το μυαλό μου να πλάθει ιστορίες για την ζωή που δεν έζησα, επηρεασμένη από τον κόσμο γύρω μου. Έζησα μέχρι τώρα συνειδητά και εντελώς κατ’ επιλογή. Θα συνεχίσω να το κάνω με ένα δυνατό χαρτί στα χέρια μου. Εμένα. Μαθαίνοντας εμένα καλύτερα.

Το να ζεις μια γεμάτη ζωή δεν σημαίνει να είσαι εκεί έξω από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα. Η ζωή του καθενός από εμάς ακουμπά με διαφορετικό τρόπο την έννοια της πληρότητας, δεν υπάρχει καλούπι που να τη δημιουργεί. Είμαστε όλοι ίσοι αλλά και διαφορετικοί. Έχουμε διαφορετικές ρίζες, άλλο τρόπο σκέψης, άλλες επιθυμίες, διαφορετικό σώμα και δύναμη. Σημαντικό. Να δώσεις χρόνο να καταλάβεις τον εαυτό σου, την δύναμη, τα όρια και τις αντοχές σου.

Όταν σκέφτομαι την φύση, θέλω να είμαι εκεί. Με φαντάζομαι εκεί, αφήνω το μυαλό μου να μουλιάσει στην εικόνα της. Η φύση με ηρεμεί, με γαληνεύει, την έχω πολύ περισσότερο ανάγκη από οποιοδήποτε εστιατόριο ή μπαρ. Την ομορφιά της είναι δύσκολο να την βρεις μέσα στο χάος την καθημερινότητας, η αγκαλιά της με βυθίζει στο πραγματικό νόημα της ζωής. Στο τώρα.

Δίνοντας βάση στα θέλω μου δεν σημαίνει πως παραγκωνίζω αυτά που νιώθουν ή θέλουν οι άλλοι. Σημαίνει ότι δεν καταπιέζω τις δικές μου επιθυμίες και προσφέρω χώρο στο μυαλό μου, να κάνει την επιλογή που θεωρεί σωστή. Βλέπω τους ανθρώπους διαφορετικά αν τους βλέπω μέσα από εμένα. Πρώτα πρέπει να καταλάβω τα συναισθήματα μου, να τα ξεκαθαρίσω και έπειτα να τα μοιραστώ με τον σωστό τρόπο.

Ζούμε ασυνείδητα την ζωή μας, την αφήνουμε να τρέχει χωρίς να είναι αυτή που πραγματικά επιθυμούμε. Της δίνουμε χρόνο για να αλλάξει, να μας φέρει κάτι καλύτερο. Δεν θα το φέρει, να σου πω γιατί; Γιατί χρειάζεται και την δική σου βοήθεια. Έχω ακούσει πολλές φορές ‘’πάντα ήθελα και εγώ να το κάνω αλλά..’’. Δεν ήθελε πραγματικά να το κάνει, αν το ήθελε θα το προσπαθούσε. Δεν το έκανε γιατί δεν γνώριζε πως ο χρόνος τρέχει και το αύριο μπορεί να μην είναι εδώ γι’ αυτόν.

Είναι και αυτοί οι άνθρωποι, μαθαίνουν πως ο χρόνος τους τελειώνει. Αρχίζουν και ζουν με μεγάλη ένταση την ζωή, γιατί τότε αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αναβολή. Είμαστε οι άνθρωποι της αναβολής, αφήνουμε και την ίδια την ζωή για αύριο. Εσύ πρόλαβες;

Αγάπησες αρκετά με όλο σου το είναι; Μοιράστηκες με τους ανθρώπους σου την αγάπη σου, τους είπες ποσό σημαντικοί είναι για ΄σένα; Είπες στα παιδιά σου πως είναι ότι πιο όμορφο σου έχει συμβεί και πως είσαι ευγνώμων; Τόλμησες χωρίς να φοβάσαι πως θα πέσεις; Σηκώθηκες ξανά νιώθοντας πιο δυνατή; Έμαθες να ακούς εσένα και να σέβεσαι τις επιθυμίες σου; ΈΖΗΣΕΣ;

Ζήσε,τι περιμένεις! Μάθε τον τρόπο να γίνεις και να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Κάντο με αγάπη και αποδοχή. Δέξου πως μεγαλώνεις και δέξου και τις αλλαγές της εξέλιξής σου. Για να ζήσεις την ζωή που πραγματικά επιθυμείς πρέπει το μέσα σου να βρίσκεται σε ισορροπία.

Κοίτα μέσα σου, εντόπισε και δούλεψε τα συναισθήματα σου με προθυμία. Έπειτα, όταν να έρθεις σε επαφή με τους άλλους θα διαπιστώσεις πως ο τρόπος που τους βλέπεις δεν είναι ο ίδιος με πριν. Έχεις την ευθύνη της ύπαρξής σου και το πως βλέπεις τους άλλους γύρω σου εξαρτάται από το πως βλέπεις εσύ εσένα και την ζωή. Όταν έχεις μια σχέση αγάπης με εσένα, σε αγαπήσεις γι’ αυτό που πραγματικά είσαι, σε αποδεχθείς και προχωράς αρμονικά μαζί σου τότε το ίδιο θα κάνεις και με τους υπολοίπους και με την ίδια την ζωή.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, ζώντας με αυθεντικότητα. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο από τα πολλά δώρα, που κουβαλάς με την γέννηση σου. Αντί να περιμένεις την ζωή να σου φέρει αυτά που πραγματικά επιθυμείς, ψάξε μέσα σου και θα διαπιστώσεις πως βρίσκονται εκεί και σε περιμένουν να τα βάλεις σε δράση.

Έχε εμπιστοσύνη στην δύναμη σου, άφησε το χθες πάει πέρασε. Κοίτα το σήμερα και ξεκίνα να ζεις την ζωή. Δεν χωράει αναβολές η ζωή. Ζήσε και αγάπα.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα