Είμαι εσωστρεφής (introvert), αγαπώ λίγο παραπάνω τον χώρο μου!

εσωστρεφεια χαρακτηριστικα

Από μικρή ένιωθα ένα συναίσθημα που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω, με κυρίαρχη την ανάγκη να περνώ αρκετό χρόνο με τον εαυτό μου. Δεν ήμουν ντροπαλή κάθε άλλο, ήθελα μονό να υπάρχουν όρια στις συναναστροφές μου. 

Η στροφή των συναισθημάτων και της προσοχής μου στον εσωτερικό μου κόσμο με έκανε να νιώθω άνετα και μου άρεσε να ”χάνομαι” εκεί. Ήμουν και είμαι καλός ακροατής και δίνω μεγάλη προσοχή στις επιλογές μου, είμαι επιλεκτική. Μπορεί όλα τα παραπάνω να με έφερναν αρκετές φορές σε δύσκολή θέση σε μικρότερη ηλικία αλλά στην πορεία κατάλαβα πως είμαι απλά εσωστρεφής. So what?..

Αγαπάω την εσωστρέφεια μου, είναι ένα σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας μου και με κάνει αυτό που είμαι. Είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσεις πολύ παραπάνω αν είσαι μαμά. 

Δεν μπορείς να πιέσεις το παιδί σου να είναι πιο κοινωνικό, να συναναστρέφεται με περισσότερες παρέες νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα είναι περισσότερο ευτυχισμένο γιατί δεν θα είναι. Σαν μαμά πρέπει να το στηρίξεις και να το βοηθήσεις να καταλάβει πως δεν διαφέρει στο σύνολο αντιθέτως διαθέτει μια εσωτερική δύναμη, αυτήν της ταπεινότητας. 

 Η ταπεινότητα είναι χαρακτηριστικό ατόμου με εσωστρέφεια και αποτελεί μια αρχή που δεν έχει σχολείο και πρέπει να είσαι ευτυχής αν το παιδί σου την κατέχει. Η εσωστρέφεια σε κάνει να είσαι οκ με τον εαυτό σου, να σε αποδέχεσαι για αυτό που είσαι και έτσι να σε αγαπάς. Σε βοηθάει να έχεις καλύτερη αντίληψη, αποτελεί χαρακτηριστικό ηγετών, διευθυντών και πολύ καλών και ξεχωριστών φίλων.

Ας δούμε μερικά στοιχεία του introvert (εσωστρεφή) τύπου:

Απολαμβάνει την μοναξιά του.
Αφιερώνει χρόνο στην λήψη αποφάσεων.
Λειτουργεί περισσότερο αποδοτικά όταν δουλεύει μόνος.
Χρειάζεται ησυχία για να συγκεντρωθεί.
Του αρέσει περισσότερο να γράφει παρά να μιλά.
Εξαντλείται η ενέργεια του όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο.
Είναι καλός ακροατής.
Ανοίγεται δύσκολα αλλά αν τον κερδίσεις θα είναι πάντα εκεί.
Έχει μικρή ομάδα στενών φίλων.
Βασίζεται πολύ στις προσωπικές του δυνάμεις.
Έχει έντονα ανεπτυγμένη την συναισθηματική νοημοσύνη.
Δεν τα παρατά εύκολα.
Του αρέσει να διαβάζει, να εξελίσσεται.

Η εσωστρέφεια για μένα αποτελεί πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Φρόντισε να αποδέχεσαι τους ανθρώπους με εσωστρέφεια και να τους αγαπάς γι’ αυτό που είναι χωρίς να προσπαθήσεις λεπτό να τους αλλάξεις. Αν το καταφέρεις αυτό θα είναι για πάντα και αληθινά δίπλα σου!

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα