Περπάτημα, σωματικά και ψυχικά οφέλη!

perpatima swmatiki askisi

Σήμερα ναι σήμερα σε προκαλώ να ξεκλέψεις λίγα λεπτά μακριά από όλα. Θέλω να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια και να βγεις, να βγεις να περπατήσεις. Είναι πολλές οι φορές μέσα στην ημέρα που λες πως δεν έκανες κάτι για εσένα. Έλα λοιπόν..

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο κι όμως αν βάλεις το περπάτημά στην καθημερινότητα σου θα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου.

Καταρχήν είναι ένα ανεκτίμητο μέσο αποφόρτισης με τόσα ερεθίσματα που δέχεσαι καθημερινά από πολλές πλευρές. Ιδανικά το περπάτημα κοντά στην φύση θα σε κάνει να νιώσεις απίστευτη ελευθερία στο μυαλό αλλά και το σώμα ,θα νιώσεις όλα σου τα συναισθήματα στο πολύ.

Σταμάτα, παρατήρησε, μύρισε, άσε τις ακτίνες του ήλιου να ζεστάνουν το πρόσωπο σου .. Να είσαι μόνο εκεί και μόνο για εσένα, η φύση ξεκουράζει το μυαλό και σίγουρα το κάνει να σκέφτεται πιο καθαρά.

Πέρα από την αντικαταθλιπτική του δράση και την δωρεάν ψυχοθεραπεία, σου προσφέρει ευεξία ,καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το άγχος, αυξάνει την δημιουργικότητα σου και φυσικά βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Αυτό και αν είναι ένα ακόμα ζήτημα που σε βοηθά και μάλιστα δωρεάν, αφού μετά την εγκυμοσύνη παλεύεις με νύχια και με δόντια να χάσεις εκείνα τα έξτρα κιλά που μας απόμειναν.

Περπατώντας 30’ λεπτά χάνεις χωρίς κόπο περίπου 100-150 θερμίδες, αν προσθέσεις και μια μικρή, για αρχή, ένταση θα χάνεις και λίγες περισσότερες και ανεβάζεις τον πήχη βλέποντας την αντοχή σου. 

Θα σου πρότεινα να περπατάς «υπερήφανα», το βλέμμα σου ανοιχτό μπροστά και τέλος να έχεις εναλλαγές στο περπάτημα σου, κανονικό αρχικά και έπειτα σαν να έχεις ξεχάσει το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και τρέχεις να το κλείσεις, ουφ ευτυχώς πρόλαβες και πάλι!

Βάζοντας λοιπόν στην καθημερινότητα σου 20’-30΄λεπτά περπάτημα, βελτιώνοντας λιγάκι την διατροφή σου και προσπαθώντας να έχεις έναν ποιοτικό βραδινό ύπνο θα δεις θεαματικά αποτελέσματα και στο σώμα σου αλλά και συνολικά στην υγεία σου.

Share:

Leave a Comment

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα