Αποτελεί η εξωτερική ομορφιά παράγοντα της προσωπικής ευτυχίας;

Αποτελεί η εξωτερική ομορφιά παράγοντα της ευτυχίας

Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι «η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι του παρατηρητή», και εγώ λέω ότι το πιο απελευθερωτικό στοιχείο της ομορφιάς είναι να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι ο παρατηρητής.

Αυτό μας εξουσιοδοτεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά σε μέρη όπου άλλοι δεν θα τολμούσαν καν να κοιτάξουν, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού των ίδιων μας των εαυτών.

Πήγαμε το πρώτο μας μπάνιο στην θάλασσα για φέτος. Επιτέλους αντικρίσαμε χωρίς περιορισμούς το απέραντο γαλάζιο. Την αίσθηση ελευθερίας δεν μπορείς να την περιγράψεις με λόγια. Ανασαίνεις βαθιά ατενίζοντας την απεραντοσύνη. Η ελευθερία είναι ένα από τα πολλά όμορφα συναισθήματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Τράβηξαν το βλέμμα μου κάτι πανέμορφα πλάσματα, πλάσματα μαγεμένα από το χρώμα της θάλασσας, πλάσματα χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Παιδιά λαμπερά και φωτεινά, χαρούμενα και ευτυχισμένα, όπως θα έπρεπε πάντα να είναι. Γαλήνεψε η ψυχή μου. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις αυθόρμητες στιγμές ευτυχίας, πρόσεξα και περιπτώσεις ‘στημένης΄ ευτυχίας. Αμέτρητες πόζες για να βγει η καλύτερη φωτογραφία που θα αναδείξει την ομορφιά. Είναι οι περιπτώσεις που πάντα με κάνουν να σκέφτομαι.

Η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλη. Η ζωή όλων έχει ‘μεταφερθεί’ εκεί. Αυτό που ακόμα όμως δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι γιατί η τόση προβολή. Γιατί η κάθε προσωπική μας στιγμή θα πρέπει να μοιράζεται στα social accounts μας για να μετράει. Εγώ την προβολή την μετράω σαν ένα τεράστιο εσωτερικό κενό που προσπαθώ με οποιοδήποτε τρόπο να καλύψω.

Όσο καλύτερα νιώθεις με τον εαυτό σου , τόσο λιγότερο έχεις την ανάγκη να το επιδεικνύεις.

Ίσως ψάχνοντας την ευτυχία, πέφτεις λανθασμένα στην αντίληψη πως η ομορφιά και η επίδειξη της κάνει τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την προσωπική σου ευτυχία. Όμως αυτό που την επηρεάζει περισσότερο είναι το άπειρο των συναισθημάτων σου. Είναι αυτά, που χτίζουν και μπορούν, μέσα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα, να γκρεμίσουν την ευτυχία.

Νιώθεις ευτυχισμένος όταν κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, απολαμβάνεις τη ζωή, την αγάπη, το πάθος, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας παράλληλα, εσένα. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν νιώθεις καλά με την εικόνα σου. Ίσως τότε σκεφτείς πως αν ήσουν πιο όμορφος εξωτερικά άνθρωπος τότε ίσως να ήσουν πιο ευτυχισμένος. Αν το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης σου είναι χαμηλό, μπορεί να αισθάνεσαι θλίψη ή να νιώθεις πληγωμένος.

Αυτό που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου είναι το πως νιώθεις και αισθάνεσαι είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίθετο. Πρέπει να αποκτήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με τον εαυτό σου και το πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι αυτός. Χρειάζεται προσωπική επικύρωση και αναγνώριση και όχι εξωτερική.

Όταν εσύ νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, από μέσα προς τα έξω, εκπέμπεις ισχυρή αύρα ελκυστικότητας. Λάμπεις, ακτινοβολείς και δεν έχεις καμία απολύτως ανάγκη να δεις ‘’likes’’ για να το νιώσεις. Η ελκυστικότητα είναι συναίσθημα, δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά ούτε και με το βάρος. Δεν χρειάζεται να έχεις αναλογίες μοντέλου για να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση.

Λέω συνεχώς στον εαυτό μου ότι είμαι ένα ανθρώπινο ον, ένας ατελής άνθρωπος ο οποίος δεν φτιάχτηκε για να μοιάζει με κούκλα, και ότι αυτό που είμαι σαν άτομο είναι πιο σημαντικό από το εάν αυτή τη στιγμή έχω ωραίο σώμα.

Προσπάθησε να απομακρύνεις όποιο κομμάτι ανασφάλειας σου έχουν δημιουργήσει ή έχεις χτίσει εσύ για τον εαυτό σου. Νιώσε όμορφα με αυτό που πραγματικά είσαι,, αν και μόνο αν, κάτι ΕΣΥ δεν αγαπάς σε εσένα προσπάθησε να το αλλάξεις. 

Αν νιώθεις όμως όμορφα με αυτό που είσαι αλλά πιστεύεις πως οι άλλοι δεν σε αποδέχονται για οποιοδήποτε λόγο, τότε αυτοί οι άλλοι δεν πρέπει να έχουν θέση στην ζωή σου. Ενίσχυσε με οποιοδήποτε τρόπο την εσωτερική σου εμπιστοσύνη καθώς η σεξουαλικότητα και η ομορφιά συνδέονται με τα εσωτερικά σου συναισθήματα.

Θα αναρωτιέσαι να υπάρχει σύνδεση μεταξύ ευτυχίας και ελκυστικότητας. Σίγουρα υπάρχει. Όταν προσέχεις το σώμα σου, ασκείσαι και ντύνεσαι με τον τρόπο που εσύ νιώθεις όμορφα χτίζεις μια σχέση εσωτερικής ικανοποίησης. Αυξάνεις τον αυτοσεβασμό και την αυτό-αγάπη. Όταν νιώθεις πως αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου αισθάνεσαι πολύ καλύτερα μαζί σου και αυτό το εκπέμπεις και μπορεί να γίνει αισθητό και στους άλλους.

Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη, προσπάθησε να ξεχάσεις την ιστοριούλα που λέει ότι είσαι πολύ χοντρή ή πολύ χλωμή, πολύ μαυριδερή ή πολύ ηλικιωμένη, ότι τα μάτια σου είναι πολύ μικρά ή η μύτη σου πολύ μεγάλη.

Απλά κοιτάξου στον καθρέφτη και κοίτα το πρόσωπό σου. Όταν ξεχάσεις την κριτική, αυτό που θα δεις θα είναι απλά ο εαυτός σου, και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς το να μετασχηματίσεις την εμπειρία σου στον κόσμο.

Ανακάλυψε τι είναι αυτό που θαυμάζεις περισσότερο πάνω σου. Σίγουρα υπάρχει κάτι και μπορεί να είναι παραπάνω από ένα. Σίγουρα υπάρχει κάτι όμορφο και ξεχωριστό. Όλοι μας είμαστε όμορφοι άνθρωποι.

Ίσως όταν ο άνθρωπος δεν είναι καλά συναισθηματικά, να χάνει λιγάκι από την λάμψη του. 

Όμως να θυμάσαι πως κάθε κατάσταση στην ζωή είναι προσωρινή. Οπότε όταν τα πράγματα στην ζωή σου πάνε καλά να το απολαμβάνεις. Αν πάλι δεν πηγαίνουν να σκέφτεσαι πως είναι προσωρινό και πως πάλι θα έρθουν πιο φωτεινές και πιο όμορφες ημέρες.

Για ωραία μάτια, βλέπε το καλό στους άλλους. Για ωραία χείλη, να λες λόγια ευγενικά. Και για το παράστημα: να περπατάς σαν να μην είσαι ποτέ μόνη.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα