Μην ζεις απλά για να ζεις, ζήσε την ζωή σου με αυταξία

Μην ζεις απλά για να ζεις, ζήσε την ζωή σου γιατί την αξίζεις

Ανακάλυψε την πραγματική σου αξία, έτσι μόνο θα ζήσεις αληθινά

«Το τι σκέφτονται για μένα άλλοι άνθρωποι δεν είναι δουλειά μου».

Στα μάτια των παιδιών μου να ανακάλυψα το πραγματικό νόημα της ζωής. Γιατί αυτά τα μάτια είναι γεμάτα αλήθεια, γεμάτα ουσία και τόση αγάπη. Όλα τα καλά που έχει ο καθένας από εμάς στην ζωή του τα αξίζει, αξίζει την ζωή γι’ αυτό βρίσκεται εδώ. Να ζήσει!

Αξίζει να ζει χωρίς να λογαριάζει τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτόν. Αξίζει να ζει χωρίς να σπαταλάει ούτε τόση δα από την όμορφη ενέργειά του γι’αυτούς που αναλώνονται στη κακοπροαίρετη κριτική.

Είναι πολλοί αυτοί που συμβιβάζονται με ανθρώπους και καταστάσεις. Συμβιβάζονται με την ίδια την ζωή. Ίσως γιατί τους κρατά πίσω ο φόβος. Δεν φτάνουν τα όνειρα τους γιατί φοβούνται τους άλλους και τις αντιδράσεις τους και ίσως φοβούνται και τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάπου στο δρόμο με τις τόσες δικαιολογίες θα συναντήσεις και μια φωτογραφία σου. 

Αυτή θα σε κάνει να θυμηθείς τα όνειρα και τις προσδοκίες που είχες όταν ήσουν παιδί. Τότε θα βρεις ακόμα μια δικαιολογία και θα καταχωνιάσεις την φωτογραφία γιατί σε πονάει. Σε πονάει που άφησες όλα τα όμορφα που αξίζεις στην ζωή σου, για να ζήσεις μια ζωή που κατευθύνεται από τους άλλους και όχι από τις δικές σου επιλογές. Όμως γιατί;

Είναι καιρός να αφήσεις  πίσω σου τον φόβο που συνοδεύει την κάθε σου μέρα. Είναι καιρός να παραμερίσεις τις δικαιολογίες και ότι σε κρατάει μακριά από τα δικά σου θέλω. Ζήσε γιατί πολύ απλά το αξίζεις. Γιατί τα παιδιά δεν φοβούνται; Γιατί θέλουν να σκαρφαλώσουν στο πιο ψηλό κλαδί ενώ εσύ φωνάζεις πως θα πέσουν; Η απάντηση είναι απλή, δεν νιώθουν φόβο, νιώθουν αντιθέτως δύναμη και πίστη στον εαυτό τους. Έτσι και οι ενήλικες, που ξεχνούν πως ήταν και αυτοί κάποτε παιδιά. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην προσωπική σου αξία.

Κάπου στην πορεία της ζωής, ίσως αυτό ξεκινάει με το σχολείο, αρχίζεις τους συμβιβασμούς. Δεν βγάζεις τον αληθινό σου εαυτό προς τα έξω γιατί πάλι ο φόβος παρουσιάζεται μπροστά σου. Φοβάσαι να είσαι διαφορετικός όποτε επιλέγεις να είσαι κάτι από τους άλλους. 

Στάσου και σκέψου!

Οι άνθρωποι που αξίζουν τον χρόνο σου είναι αυτοί που θα σε εκτιμήσουν, θα σε αγαπήσουν και θα σε αποδεχθούν γι’ αυτό που πραγματικά είσαι. Ο εαυτός σου. Και είναι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους θα χτίσεις πιο βαθιές και αληθινές σχέσεις. Σχέσεις που θα αξίζουν το κάθε λεπτό.

Όταν αντιληφθείς την αξία σου τότε θα δεις με άλλο μάτι την ομορφιά της ζωή. Δεν είσαι πιόνι να σε μετακινούν οι άλλοι κάθε φορά στην θέση που τους συμφέρει. Είσαι μια ύπαρξη που της αξίζει η αγάπη και η αποδοχή. Η αγάπη δεν πρέπει να έχει μέσα της τον φόβο, δεν της ταιριάζει. Αγάπη σημαίνει αποδοχή του άλλου ατόμου με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Αγάπη σημαίνει σεβασμός και εκτίμηση. Αγάπη σημαίνει ελευθερία βούλησης και όχι χειραγώγηση.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους ανθρώπους και τον τρόπο που σκέφτονται. Μπορείς όμως να βρεις εσένα, εσένα που ίσως σε άφησες πίσω γιατί ήθελες να δώσεις τα πολλά στους άλλους. Πρέπει να σε βρεις. Είσαι υπέροχος άνθρωπος έτσι όπως είσαι και δεν πρέπει να αφήσεις ΠΟΤΕ κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο. Μην αλλάζεις για τους άλλους μα άλλαξε γι’ εσένα, το οφείλεις στον εαυτό σου. Να τον αγαπήσεις και αν πραγματικά τον αποδεχτείς θα νιώσεις τρομερή δύναμη στα χέρια σου.

Βλέποντας τα παιδιά, να παίζουν, να γελούν, να χορεύουν χωρίς να ανησυχούν ή να νοιάζονται για το τι θα πουν οι άλλοι μπορείς να δεις κάπου εκεί και εσένα. Να θυμηθείς το παιδί που έχεις κρύψει μέσα σου. Να εκτιμήσεις τα λουλούδια και το άρωμα τους. Να τα θαυμάσεις που δεν συναγωνίζονται το ένα το άλλο και απλά ανθίζουν.. Γι’ αυτό αγαπώ τα λουλούδια. Είναι όλα τους τόσο μοναδικά και σου προσφέρουν απλόχερα την τόση ομορφιά τους.

Αυτό που έχεις είναι το τώρα και αξίζει να το ζεις χωρίς συμβιβασμούς και ανησυχίες. Οι ανησυχία είναι κουραστική και άχρηστη. Σε στραγγίζει ψυχικά και σωματικά και στο τέλος συνειδητοποιείς πως δεν είχε καν λόγο ύπαρξης. Η ανησυχία και το μόνιμο άγχος δεν μπορούν να αλλάξουν καμία κατάσταση, αντιθέτως η αισιοδοξία και θετική στάση ζωής, μπορούν!

Είσαι ικανή να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θες να ζεις την ζωή σου. Έχεις πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που πιστεύεις. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως από το ποιοι είμαστε, από το που είμαστε, από τον τρόπο ζωής μας, από τις δοκιμασίες που έχει περάσει ο καθένας από εμάς, μπορούμε να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε. Μπορούμε να ζήσουμε όπως πραγματικά μας αξίζει.

Λοιπόν σαν Διευθύνων Σύμβουλος της ζωής σου, κλείσε μια προσωπική συνάντηση με τον εαυτό σου. Αποδεσμεύσου από τις παλιές δυσλειτουργικές πεποιθήσεις και χτίσε καινούργιες πιο φωτεινές, πιο θετικές.  Μπορούμε να ζήσουμε όμορφα την ζωή μας, και για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους μας, έτσι όπως πραγματικά μας αξίζει.

Share:

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Όλγα, μαμά δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ιστορικός και έχω αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Βλέποντας τον κόσμο από τα μάτια της μανούλας δημιούργησα με αγάπη και το δικό μου γούστο το Mamigusto .

τελευταία άρθρα
join us

Social Media

δημοφιλή άρθρα

τελευταία νέα

Εγγραφείτε στο MG Newsletter

Ειδοποιήσεις για νέα άρθρα, χρηστικές συμβουλές κα ευ ζην.

τελευταία βίντεο

Συναφή άρθρα